Procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul "Dinamo - Lazio"! Vasile Turcu, primul chemat la audieri:

Procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul "Dinamo - Lazio"! Vasile Turcu, primul chemat la audieri:

Vasile Turcu a fost chemat astazi la DNA sa dea explicatii in dosarul "Dinamo - Lazio". Procurorii Anticoruptie suspecteaza meciul de blat.

Procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul Dinamo - Lazio, cel mai probabil pentru luare de mita. Deocamdata nu a fost facut public niciun nume, dar primul chemat la audieri a fost fostul actionar din Stefan cel Mare, Vasile Turcu.

Turcu, in declaratia data in aceasta dimineata la DNA: "Suma totala pe care clubul Lazio Roma a achitat-o Clubului Sportiv Dinamo 1948 SA a fost de 5.355.000 de euro. Nu am cunostinta de subiectele aparute in presa, cu privire la acest transfer, din cunostintele mele nu s-a achitat nicio suma in plus fata de cea prevazuta in contractul de transfer, iar declaratiile facute de unii oficiali ai clubului Sportiv Dinamo 1948 SA sunt lipsite de temei si sumele invocate de acestia sunt fanteziste si lipsite de logica."

Turcu a mentionat ca el si Cristi Borcea, de asemenea fost actionar, au negociat cu oficialii clubului Lazio transferul lui Stefan Radu. In urma tratativelor, s-a convenit ca Radu sa fie imprumutat de Dinamo la Lazio, din ianuarie pana in iunie 2008, pentru suma de un milion de euro plus TVA (1,19 milioane de euro in total), cu o clauza de transfer definitiv pentru inca 3,5 milioane de euro plus TVA (4,165 de milioane de euro in total). Turcu a precizat ca, la 20 iunie 2008, Lazio a achitat clauza pentru transferul definitiv al jucatorului roman.

DNA a deschis dosar penal pe subiectul meciului Dinamo-Lazio, disputat in august 2007 in preliminariile Ligii Campionilor, in urma declaratiilor care indica aranjamentul meciului, aparute in ProSport.

In prima parte a lunii ianuarie, ProSport a demarat o ancheta jurnalistica sub numele "Dosarul Dinamo-Lazio", avand la baza informatii in exclusivitate despre partida decisiva pentru calificarea in grupele Champions League din sezonul 2007-2008. Dupa ce in tur scorul fusese 1-1, partida decisiva a fost pierduta de Dinamo, la Bucuresti, cu 1-3, in conditii care indica aranjamentul meciului, potrivit declaratiilor obtinute de ProSport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noi criterii de carantinare a localităților. Carantina încetează când rata scade sub 3 la mie
BRAT
Modifică setările cookies