Sorin Cârțu, revoltat de mai multe decizii ale lui Edi Iordănescu: "Cum să-l bagi la echipa națională?"

Sorin Cartu Echipa Nationala edi iordanescu Iulian Cristea Muntenegru Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Iunie 2022, 20:36
Data actualizarii: Joi 09 Iunie 2022, 20:36

Sorin Cârțu a criticat mai multe decizii luate de Edi Iordănescu în primele două meciuri ale României din Liga Națiunilor.

Președintele Universității Craiova spune că nu înțelege de ce Edi Iordănescu a apelat la o improvizație în meciul cu Muntenegru (0-2) și l-a folosit pe Iulian Cristea în poziția de închizător, în condițiile în care la FCSB evoluează ca fundaș central.

Sorin Cârțu, revoltat de mai multe decizii ale lui Edi Iordănescu

Cârțu a criticat și folosirea lui Andrei Ivan în banda dreaptă, dar și titularizarea lui Valentin Mihăilă, care a prins doar 100 de minute în ultimele patru luni la Atalanta.

 "Nu există improvizație, frate, la echipa națională. Cum să vii tu cu mijlocaș defensiv Cristea, când ăla joacă de 2-3 ani numai apărător? Că l-ai avut tu la Mediaș e etalon de comparație sau că l-ai folosit tu nu știu când? Cum să-l bagi tu la echipa națională când ai zeci de soluții pentru postul ăsta? Tu vii cu o improvizație... poate a jucat când s-a apucat de juniorat. Eu spun ce joacă în ultimul timp. Și fundaș central joacă și nu joacă, că a mai fost schimbat, ba a fost nu știu care, ba Miron, ba altul. Hai să fac eu un pas în spate. Iertați-mi ignoranța, nu l-am văzut pe Cristea mijlocaș central defensiv și sunt un mare ignorant. Crețu a jucat de nu știu când mijlocaș, asta a jucat în Slovenia.

Ivan joacă de doi ani numai în stânga. Bine, mă, se poate încerca, dacă suntem pe încercări. Are polivalență și Ivan, poate juca și vârf, l-aș fi văzut în situația aia atacant central.

Mihăilă e copilul nostru, al Craiovei, îl vrem tot timpul în teren, dar nu îl bagi când el joacă 10-15 minute pe la Atalanta de jumătate de an. Când ești selecționer, nu tratezi echipa națională ca o echipă de club, exclus! La echipa națională joacă cine e în formă, nu crești jucători. Poate doar dacă e un geniu, cum a fost Hagi", a spus Sorin Cârțu, la Digisport.

Programul meciurilor României din luna iunie în Liga Națiunilor

  • Sâmbătă 4 iunie: Muntenegru - România 2-0
  • Marți 7 iunie: Bosnia și Herțegovina - România 1-0
  • Sâmbătă 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Finlanda
  • Marți 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): România - Muntenegru
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!