Liga 1

Se inchide magazinul Stelei? "Suntem dispusi sa negociem!" ANUNTUL facut astazi de reprezentantii Armatei

Conflictul dintre CSA si clubul de fotbal FC Steaua Bucuresti, FCSB mai nou, pare departe de a se incheia. Detinatori ai marcii FC Steaua, reprezentantii CSA acuza clubul de fotbal ca nu pune in aplicare in totalitate decizia luata de ICCJ.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Ianuarie 2015, 16:54
Data actualizarii: Vineri 30 Ianuarie 2015, 17:25

Clubul de fotbal patronat de Gigi Becali a pierdut in luna decembrie a anului trecut drepturile de folosire a marcii Steaua Bucuresti, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) fiind singura entitate care poate folosi numele si emblema.

Aflati in conflict, oficialii celor doua cluburi s-au intalnit pentru a stabili detaliile unei posibile intelegeri, intelegere care pare insa foarte departe.

Cum discutiile nu au decurs spre un acord, clubul de fotbal a decis sa inregistreze la OSIM un nou nume (FCSB) si o noua emblema, anuntand ca va pune in aplicare decizia Inaltei Curti. Desi presedintele Valeriu Argaseala a anuntat ca echipa de fotbal nu va mai folosi marca pana la o intelegere ulterioara, magazinul partener, condus de unul dintre liderii Peluzei Nord, continua sa comercializeze produse cu vechiile inscriptii, noteaza Prosport.ro

Reprezentantii MApN si CSA au aflat acest lucru si au decis sa ia atitudine, emitand un comunicat prin care avertizeaza firma care detine magazinul ca procedeaza in contradictie cu decizia ICCJ.

CSA argumenteaza si faptul ca reprezentantii clubul de fotbal ar fi trebuit sa-i instiinteze pe detinatorii firmei Nucleo Nord SRL.

"Firma Nucleo Nord SRL nu a primit, din partea Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua Bucuresti, licenta pentru comercializarea de produse sub marca 'Steaua Bucuresti'. Inca din 10 decembrie 2014, CSA Steaua a transmis notificari tuturor companiilor - identificate pana la acea data - care comercializau produse sub marca 'Steaua', aducand la cunostinta Hotararea ICCJ din 03.12.2014 si faptul ca efectele contractelor incheiate de acestia cu Socitatea comerciala FC Steaua Bucuresti SA inceteaza automat, ca urmare a anularii inregistrarii de marca.

Intrucat nu detine instrumentele legale pentru a identifica toti comerciantii din Romania care vand produse sub marca 'Steaua', CSA a solicitat in scris Societatii Comerciale FC Steaua Bucuresti SA sa notifice, ca efect al Hotararii ICCJ. Aceasta era, de altfel, si obligatia SC FC Steaua Bucuresti SA de punere in aplicare a Hotararii ICCJ.

CSA Steaua a pregatit deja o notificare pe care o va transmite, in cel mai scurt timp, firmei Nucleo Nord SRL. Ca si in cazul celorlalte societati notificate, CSA Steaua isi exprima disponibilitatea de a veni in sprijinul comerciantilor, intelegand ca multi dintre acestia au stocuri de produse necomercializate in care au investit, dar numai in limita prevederilor legale - respectiv prin incheierea de contracte de licenta cu proprietarul de drept al marcii.

CSA Steaua va continua eforturile de identificare si notificare a societatilor care comercializeaza produse sub marca 'Steaua', sursele de informatii fiind publice, cum sunt Registrul Comertului, mediul online, sesizarile primite din partea suporterilor sau cetatenilor responsabili din Romania, relatarile si sesizarile din mass-media, contribuind astfel la instaurarea unui climat de legalitate in raporturile dintre entitatile sportive implicate.

Biroul de presa CSA Steaua Bucuresti",
se arata in comunicatul Clubului Sportiv al Armatei.

Modifică setările cookies