FCSB Darius Olaru Mihai Stoica Octavian Popescu Superliga

Schimbare majoră plănuită în echipa lui FCSB din sezonul următor: "Am fi și mai puternici!"

FCSB a făcut două transferuri în această vară, iar vicecampioana începe deja să își contureze echipa de start pentru sezonul următor.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iunie 2022, 23:52
Data actualizarii: Joi 23 Iunie 2022, 23:52

La bucureșteni au sosit în această vară doi fundași centrali - Joyskim Dawa și Rachid Bouhenna, iar în apărare lucrurile par destul de clare. O schimbare ar urma să se producă în ofensivă, unde Octavian Popescu va fi retras ca inter pentru a-i permite lui Florinel Coman să joace în poziția preferată, cea de extremă stânga.

Mihai Stoica: "Noi avem echipă de 4-2-3-1. Olaru este cum e Bernardo Silva"

Totuși, FCSB ia în calcul să schimbe sistemul, cel puțin la anumite meciuri. Mihai Stoica, managerul general al echipei, spune că vede posibilă trecerea la un sistem 4-2-3-1, din 4-3-3, cu Adrian Șut și Malcom Edjouma folosiți în fața apărării.

În noul sistem, Octavian Popescu ar urma să ocupe postul de decar, în spatele lui Florin Tănase, iar în stânga ar rămâne Florinel Coman. Darius Olaru, considerat indispensabil pentru FCSB, "poate juca oriunde", spune Mihai Stoica, comparându-l cu starul lui Manchester City, Bernardo Silva.

"În opinia mea, noi am avea echipă de 4-2-3-1, cu Octavian Popescu număr 10. E adevărat, mai e întrebarea unde joacă Olaru? Pentru mine, Olaru poate să joace oriunde.

Olaru este cum e Bernardo Silva la City, îl vezi pe toate pozițiile, inclusiv 9 fals. Eu așa îl consider, mai ales că la Mediaș a jucat, puțin sacrificat, dar asta e situația. Eu cred că noi am fi și mai puternici jucând sau măcar pregătind un alt sistem, cu Șut și Edjouma în fața apărării, mai ales că jucăm și în Europa", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

  • Cum ar putea arăta FCSB în 4-2-3-1: Târnovanu - Ov. Popescu/Crețu, Dawa, Bouhenna, Radunovic - Șut, Edjouma - Olaru, Oct. Popescu, Coman - Tănase

Totuși, dacă FCSB va decide să rămână exclusiv la sistemul 4-3-3, așa cum a obișnuit în ultimele sezoane, vicecampioana are calculele făcute.

"Vom schimba, vom juca cu Octavian și cu Coman în partea stângă și Tănase 9 fals. La momentul ăsta, Cordea (n.r - în partea dreaptă). Da, Tavi Popescu trece inter pentru că Florinel Coman, care se prezintă bine, are o singură poziție pe care a dat randament, e vorba de atacant lateral stângă.

Florinel Coman nu e număr 9. Ia luați meciul cu CFR, 3-3, și vedeți ce a jucat Octavian Popescu. El e număr 10, iar în 4-3-3 este, în mod normal, inter. Un jucător de profilul lui, care are viteză, dribling, capacitate de efort și viziune, dacă îl bagi atacant lateral, îi iei din calități. Cu viziunea nu ai ce face ca atacant lateral, că nu joci pentru alții, poate doar să dai un assist", a mai spus Mihai Stoica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!