Nicolae Dica FCSB Victor Piturca Superliga

Reacția lui Nicolae Dică după ipoteza lansată de Pițurcă: „Nu există!” De ce a semnat, de fapt, cu FCSB

Nicoale Dică s-a despărțit la începutul lunii noiembrie de FCSB, după doar trei luni, din cauza divergențelor pe care le-a avut cu patronul Gigi Becali.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 23:46
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 23:29

În urmă cu doar câteva zile, fostul selecționer Victor Pițurcă a lansat ipoteza potrivit căreia Dică s-ar fi dus la FCSB mai mult din obligație, deoarece își dorea să antreneze și nu a putut să-l refuze pe Gigi Becali.

Antrenorul de 42 de ani respinge însă ideea lansată de „Piți” și spune că a mers la FCSB, deoarece era convins că va reuși să o califice pe vicecampioana României în grupele Conference League.

„E clar că orice antrenor tânăr își dorește să antrenze. E și normal să se mai facă anumite compromisuri. Credeți că toți antrenorii care acum sunt pe la 60 de ani nu au făcut compromisuri? Nu au avut deloc discuții, n-au făcut compromisuri cu președinții? A mers totul strună? 

Peste 20 de ani, dacă dă Dumnezeu și am succes și fac bani, milioane de euro, poate că o să spun și eu anumite lucruri! Eu spun că nu există antrenori care în cariera lor nu au avut un patron sau un președinte care să le spună: «Bă, aș vrea să-l bagi pe X sau pe Y!»

Dacă voiam să antrenez non-stop, mergeam la Liga 2, la Liga 3, dar nu antrenez oriunde”, a spus Nicolae Dică, pentru Orangesport.

Ce a spus Pițurcă despre numirea lui Dică la FCSB

„În fotbalul românesc, 80% dintre antrenori sunt obligaţi să facă compromisuri. Altfel nu antrenează. Îl vedem pe Dică, pe care l-am văzut foarte, foarte supărat şi are dreptate.

Eu sunt sigur că nu şi-a mai dorit să mai vină la FCSB, dar ce era să faca? El are nevoie să antreneze şi toţi trebuie să antreneze, dacă stau, nu e bine pentru ei, îi uită lumea.

Ce sfat pot eu să le dau eu? Ca să îşi desfăşoare activitatea ca profesionişti, cel mai important e ce semnează. Am vorbit cu mai mulţi antrenori tineri şi mi-au spus <<nea' Piţi, nu vor>>.

Îi inţeleg şi pe ei, dar, dacă te doreşte un patron neapărat, nici tu nu accepţi lucrul ăsta. Eu vreau aşa, dar să am linişte. Dacă semenezi un contract, e bine şi pentru patron, şi pentru tine, ca antrenor, că ai posibilitatea să îţi desfăşori activitatea cum vrei tu.

Eşti la mâna patronului, că te dă patronul afară după două săptămâni, ai discuţii cu patronul, patronul îţi sugerează că trebuie să joace x sau y, că am dat bani pe el, că vreau să îl vand... şi atunci nu mai introduci în teren ce vrei tu.

Niciodată nu o să mulţumeşti, poate doar să câştigi campionatul, să duci echipa în Champions League şi să aduci 20-30 de milioane... probabil ar fi mulţumit pe moment, că după o perioadă se uită”, a spus Victor Piţurcă - mai multe detalii AICI.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!