Nicolescu a anunțat câți bani a băgat Red&White la Dinamo în șapte luni: ”Am făcut un calcul”

andrei nicolescu Dinamo Red White Superliga Andrei Nicolescu
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Octombrie 2023, 13:49
Data actualizarii: Sambata 07 Octombrie 2023, 13:49

Dinamo are parte de liniște la nivel administrativ, după ce mai mulți oameni de afaceri s-au alăturat clubului.

Inițial, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu au preluat acționariatul lui Dinamo prin intermediul Red&White și au asigurat liniștea de care clubul avea nevoie în a doua parte a sezonului din Liga 2.

Acum, alături de cei doi a venit și compania RNV Sports SRL, care a cumpărat 21,6% din acțiunile Red&White în schimbul sumei de un milion de euro.

În urmă cu o lună, Dinamo a primit o veste bună prin aprobarea noului plan de reorganizare al clubului, care a șters datorii de peste cinci milioane de euro și a făcut ca misiunea acționarilor de a scoate clubul din insolvență să fie una mult mai ușoară.

Andrei Nicolescu: ”Am adus patru milioane de euro în club”

Andrei Nicolescu, administrator special și acționar în Red&White la Dinamo, a anunțat câți bani au băgat noii patroni în club în ultimele șapte luni. Suma se ridică la patru milioane de euro!

Suntem singurii care ne-am asumat să salvăm Dinamo în luna februarie. Lăsăm timpul să judece, o să vedem. Lucrurile nu se pot construi peste noapte. Teoria asta că nu sunt bani este falsă. 

Tocmai am făcut un calcul și din martie până astăzi am adus 4 milioane de euro în club. Mi se pare că ritmul este suficient pentru a crea un club puternic”, a spus Andrei Nicolescu, potrivit ProSport.

Pe lângă acționarii din Red&White, care dețin pachetul majoritar de acțiuni, cu 80,77%, în structura clubului mai sunt și Asociația Peluza Cătălin Hîldan (12,06%), Asociația CS FC Dinamo - Nicolae Badea (7,03%), Lotus (0,1%), Asociația Dinamo Socios (0,1%), Andrei Cionca (0,1%), Sorin Preda (0,1%).

Dinamo, penultima în Superligă

Din punct de vedere sportiv, Dinamo nu trece prin cea mai bună perioadă. Nu a câștigat niciun meci în ultimele cinci etape din campionat și a ajuns pe penultimul loc după 11 runde, cu doar opt puncte.

”Câinii” au cel mai slab atac din campionat, cu doar șapte goluri marcate, și vor avea parte de un test dificil în această etapă, pe teren propriu. Dinamo va primi vizita celor de la CFR Cluj.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!