EXCLUSIV Haos la o echipă din Liga 1: vedetele au fost scoase la vânzare: "Salvați-ne!"

Petrolul Ploiesti Gicu Grozav marian huja valentin ticu Valeriu Rachita Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 11:55
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 23:42

Valeriu Răchită (52 de ani), fost jucător și antrenor la Petrolul, a vorbit despre situația extrem de dificilă din punct de vedere financiar de la formația ploieșteană.

Cu datorii de aproximativ două milioane de euro, salarii restante de aproape trei luni și cu primele de promovare neachitate nici până acum, Petrolul este obligată să vândă pentru a putea supraviețui, spune Răchită.

Valeriu Răchită: "Grozav, Țicu, Jair și Huja, scoși la vânzare"

Formația de pe "Ilie Oană" ar fi gata să se despartă de cei mai importanți jucători: Gicu Grozav, dorit de Rapid, Valentin Țicu, Jair Tavares, despre care s-ar fi interesat Universitatea Craiova, dar și stoperul Marian Huja.

"Pentru Petrolul, la ce se întâmplă acum - am văzut și ieșirea lui Grozav - orice ban este binevenit. Nu numai Țicu, am înțeles că și Jair, și Huja sunt scoși la vânzare. Situația economică a clubului este extrem de dificilă. Ei țin la bani, la preț.

Sponsori sunt, vreo 20, dar au dat banii. S-au terminat banii pentru că nu există în spate un finanțator. Sunt doar sponsori și bani din televiziune. Dar din drepturile TV din ianuarie se plătesc primele de promovare de acum un an.

Autoritățile locale nu pot să dea bani pentru că îi împiedică codul administrativ. La Voluntari este echipa unei societăți a Consiliului Local. Aici este o echipă privată, vorbesc de ACS Petrolul 52. Sunt 8 membri fondatori, foști jucători: Mircea Dridea, Octavian Grigore, Paul Gușă, Gheorghe Liliac, Ștefan, Cojocaru, Haralambie... da, ei sunt patronii, dar nu aduc niciun ban. Cei 8 n-au adus niciun ban la club", a spus Răchită, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Valeriu Răchită: "Petrolul are datorii de două milioane de euro. Acum un an și jumătate au spus că nu vor ajutor"

Răchită, consilier al primarului din Ploiești, spune că în urmă cu un an și jumătate le-a propus celor de la Petrolul să se asocieze cu o societatea comercială în subordinea Consiliului Județean, însă membrii fondatori ai clubului ar fi refuzat.

Acum, conducerea Petrolului s-a răzgândit și ar fi solicitat sprijinul financiar al autorităților locale, doar că Răchită spune că acest lucru este imposibil acum.

"Acum un an și jumătate i-am chemat noi la Primărie împreună cu primarul, cu Consiliul Local și au spus că nu vor ajutor, că se descurcă singuri. Le-am zis: 'Băi, veți ajunge în situația în care nu puteți să plătiți nici omul de la teren!'. Au zis: 'Nu, domnule, că ne descurcăm'. 

Și au venit acum să-i salvăm. Tot pe noi pică, pe primar, pe președintele Consiliului Județean, pe mine. Stadionul este al Primăriei. Există un tarif: 2.500 de lei pe oră închiriată. Lor le închiriem 4 ore. La Chindia 8 ore, pentru că sunt din altă parte, până vin ei cu trenul de la Târgoviște...

Le-am spus să ne asociem cu o instituție publică, cu o societate comercială în subordinea Consiliului Local. Au zis că nu vor nimic de la noi. Acum au venit să-i salvăm. Nu putem, Codul Administrativ ne interzice nouă ca autoritate publică să ne asociem cu o entitate care are datorii. Datorii care se cifrează la două milioane de euro.

Fac public, haideți, să vină cineva să ia clubul. Membrii fondatori se dau la o parte acum. Până acum s-au ținut bătoși. Acum se dau la o parte toți. La două milioane datorii, mai trebuie două milioane ca să termine campionatul și nu au. Să vină cineva, să plătească datoriile, să vină cu certificat fiscal zero și eu îl iau de mânuță, îl duc la primar, în birou la prefect, la Consiliul Județean, dar până atunci nu putem face absolut nimic pentru că oamenii sunt patroni și n-au adus niciun ban", a mai spus Răchită.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!