Valentin Stancu arestat Jiul Petrosani Norvegia Superliga

Fotbalist roman arestat in Norvegia?

Un fotbalist roman in varsta de 26 de ani a depus o cerere de eliberare din inchisoare, dupa ce a fost retinut de politistii norvegieni pentru ca ar fi fost implicat intr-o retea de falsificatori de carduri.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2011, 16:43
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2011, 17:09

Potrivit publicatiei norvegiene VG, fotbalistul roman despre care ar fi vorba este Valentin Stancu, un fundas central care a trecut pe la Jiul Petrosani si FC Caracal, conform Libertatea.

Jurnalistii prezinta o poza din 2009, in care fata lui Stancu este blurata, iar ca explicatie foto ei au notat ca cel din fotografie este fotbalistul roman retinut.

Procurorul Morten Reppen a declarat, pentru VG, ca in camera de hotel a fotbalistului și a inca unui prieten cu care se afla la Oslo, a fost gasit echipament folosit, cel mai probabil, la copierea cardurilor de credit.

Cei doi au fost acuzati iar acum un tribunal norvegian urmeaza sa decida daca cei doi vor fi liberi pana la inceperea procesului, in luna iunie.

"Traieste din fotbal si trebuie sa fie prezent la inceputul sezonului pentru a ramane angajat de club", a declarat romanul, in cererea sa de eliberare.

"E o persoana faimoasa la el in tara. Televiziunile din Romania au anunțat ca el nu a aparut la club și au aparut speculații ca ar negocia cu o alta echipa.

Toate astea ii pot crea mari probleme, risca sa-si piarda intreaga cariera, de aceea am solicitat eliberarea", a declarat Amir Mirmotahari, avocatul apararii, confoirm Libertatea. Mirmotahari a mai explicat ca romanul se afla in vacanta, in Norvegia.

Valentin Stancu, exclus din lotul Jiului pentru ca a detinut o casa de pariuri in 2009!

Finantatorul de la Jiul Petrosani, Alin Simota, a declarat ca jucatorul Valentin Stancu va fi exclus din lot deoarece a detinut o casa de pariuri in Vulcan, pana in urma cu doua saptamani.

"Sunt jucatori in cadrul clubului care au case de pariuri. Asa ceva nu se poate. Stancu Valentin a avut pana acum doua saptamani casa lui de pariuri in Vulcan. El va fi exclus din lot, nici nu a mai facut deplasarea.Vom lua masuri radicale, pentru ca nu se mai poate asa ceva.

Vin oamenii la meci, ca sa vada ce? Inainte ii mai bagam in cantonamente, le luam telefoanele, dar acum au laptop-uri si pariaza pe internet. Am inceput sa luam masuri, pentru a face curatenie si am oprit conexiunea la internet din cadrul clubului, le luam telefoanele, facem tot ce putem", a spus Alin Simota la un post de radio.

Simota a precizat ca Federatia Romana de Fotbal si organele abilitate ar trebui sa ia masuri in ceea ce priveste pariurile.

"Toata lumea stie ca o parte din fotbalisti joaca la pariuri. Singurul perdant este fotbalul in sine si suporterii. Am zis in vara ca vreau sa fac curatenie in echipa. Nu vreau sa bag bani ca un tampit si ca prostul, pentru ca unii sa isi bata joc de simbolul Jiul Petrosani, de eforturile noastre si de iubitorii fotbalului. O sa ies cu nume clare, cu date, dar nu e momentul acum sa fac circ la echipa. Acei cativa vor disparea. Ii voi da si pe mana organelor competente, sa terminam odata cu circul.

Eu vreau sa fac ordine in curtea mea si mai bine joc cu niste copii care au sufletul curat, decat cu oameni ciudati pe care ii intereseaza numai rezultatul de la final si daca le-au venit banii.

Banii vin, dar trebuie sa faci ceva in schimbul lor. Daca nu se va face dreptate si FRF si organele abilitate nu vor intra serios in acest cuib al jucatorilor la pariuri, oamenii care baga bani se vor retrage. Veti vedea ca se vor retrage echipe si din Divizia B, asa cum se retrag si din Divizia C. Dupa terminarea acestor patru etape vom veni cu date concrete", a afirmat Alin Simota.

Valentin Stancu a recunoscut ca a detinut o casa de pariuri, insa a precizat ca nu o mai are de doua luni

"Acum aflu si eu ca am fost exclus din lot. Nu am jucat de trei etape pentru ca am fost accidentat. Am avut o tendinita si nu puteam sa joc sa ma fac de ras. Chiar nu stiu de ce patronul a facut o asemenea declaratie la adresa mea. Am avut o casa de pariuri la Vulcan, dar nu o mai am de doua luni.

De obicei nu joc la pariuri si nu as murdari niciodata imaginea unui club care mi-a intins o mana de ajutor in urma cu doi-trei ani cand ma lasasem de fotbal si plecasem in Italia. Voi avea o discutie cu domnul Alin Simota pentru ca merit o explicatie. Eu vreau sa raman la Jiul Petrosani si sa-mi fac datoria la echipa", a declarat jucatorul.

Modifică setările cookies