NEWS ALERT De neînțeles! Universitatea Craiova a renunțat definitiv la campionul desemnat MVP în finala Ligii de Tineret

David Sala FC Bihor Liga de Tineret Mihai Rotaru Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Iulie 2024, 13:57
Data actualizarii: Vineri 05 Iulie 2024, 14:02

Mijlocașul David Sala s-a despărțit de clubul lui Mihai Rotaru.

FC Bihor, care a promovat în Liga 2 în această vară, a anunțat transferul definitiv al mijlocașului David Sala (19 ani) de la Universitatea Craiova.

Anunțul oficial despre transferul lui David Sala la FC Bihor

”Tânărul jucător David Sala se alătură şi el proiectului FC Bihor Oradea!

Născut la 24 august 2004, în Braşov, David evoluează pe postul de mijlocaş central şi fost plecat trei ani la Craiova, unde a făcut parte din clubul CSU. 

În iarna acestui an, el a fost împrumutat până în această vară la CSM Alexandria, echipă cu care a evoluat în Liga a II-a.

David Sala a semnat pentru trei sezoane cu clubul nostru.

„Sunt bucuros că am ajuns aici, am semnat pentru trei ani. Eu sunt mijlocaş central, atât ofensiv, cât şi defenisv, dar pot evolua, la nevoie, şi fundaş central, unde consideră antrenorul. 

Primul obiectiv cu FC Bihor este să rămânem în Liga a II-a, dar visul nostru este să promovăm în Liga I, ori în acest sezon, ori în sezonul următor, cât mai repede cu putinţă” a fost prima declaraţie a lui David, după semnarea contractului”, a anunțat vineri FC Bihor pe site-ul oficial.

Despărțirea definitivă de Craiova lui Mihai Rotaru este cel puțin curioasă, pentru că David Sala a fost anul trecut campionul României la tineret și chiar a fost desemnat MVP-ul finalei Ligii de Tineret (3-1 cu UTA Arad)!

În plus, a debutat în mai 2022, la 17 ani, în prima ligă, unde a strâns 8 meciuri pentru Universitatea Craiova.

David Sala, interviu publicat de FRF după ce a fost desemnat MVP-ul finalei Ligii de Tineret 2023

David, pentru că acest sezon a însemnat pentru tine și prezențe la echipa de seniori a Universității Craiova, cum ai îmbinat cele două planuri, campania de succes în Liga de Tineret și provocarea de la seniori?

Cu siguranță a fost un sezon plin de surprize pentru mine, mă bucur că am reușit să rămân in angrenajul primei echipe, să prind minute în L1, mai ales două meciuri ca titular, ceea ce înseamnă un vis împlinit. Fnala Ligii de Tineret și titlul de MVP al finalei au fost cireașa de pe tort într-un sezon perfect pentru mine și sunt sigur că acesta a fost doar începutul. La Universitatea Craiova chiar simt că pot să prind aripi pentru noi performanțe extraordinare.

Cum te-ai simțit când ai fost desemnat jucătorul finalei Ligii de Tineret, mai ales că vorbim de prima ediție din istorie a acestei competiții?

M-am simțit foarte bine, a fost un sentiment unic să câștig acest trofeu în prima mare finală din cariera mea și prima ediție din istorie a acestei competiții. Aș vrea să dedic acest trofeu familiei și clubului, pentru că fără sprijinul lor nu aș fi putut să ajung în această postură specială.

Care e cel mai emoționant mesaj primit sau episod trăit după câștigarea finalei și a trofeului de cel mai bun jucător?

Cel mai emoționant moment a fost atunci când mi-am sunat surioara și părinții pentru a împărtăși una dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de fotbalist, de până acum.

Ce ți se pare că are special această competiție și ce e interesant în noul format Liga de Tineret, cum ai perceput tu această primă ediție?

Ce mi se pare un lucru special la această competiție este că poți folosi trei juniori Under-21 și pe lângă asta cel mai important aspect este faptul că învingătoarea Ligii de Tineret merge în UEFA Youth League. Aceasta este cea mai mare competiție la nivel de copii și juniori și vă spun sincer că reprezintă un vis împlinit. La nivel de oraș, Craiova trebuie să fie mândră că vom reprezenta țara în această competiție și că putem pune acest oraș pe harta fotbalului european la nivel juvenil.

Știu că e dificil să nominalizezi, probabil vei spune că toți coechipierii de la Tineret vor face pasul cu succes și rezultate bune la seniorii Craiovei, așa că îți lansez provocarea de a împărtăși cu noi care crezi că sunt primii doi-trei dintre ei care simți că au potențialul să facă, foarte repede, acest pas, așa cum l-ai făcut tu?

Este dificil să alegi anumiți jucători, dar eu mi-aș dori și m-aș bucura ca toți sa facă pasul la echipa mare cât mai repede și cu succes. Simt că în momentul de față David Barbu, Robert Lăpădătescu și Frederico Cârpici sunt într-o formă foarte bună și pot face pasul destul de repede la prima echipă a Universității Craiova. M-aș bucura foarte mult pentru ei și le țin pumnii.

Ce mesaj sau sfaturi ai, din postura de laureat al Ligii de Tineret la prima ediție, pentru noua generație de talente a Universității, pentru tinerii jucători care vor avea provocarea în noul sezon să apere acest trofeu?

Sfatul meu este să muncească, să fie umili, să creadă în visurile lor pe tot parcursul carierei și să nu se dea bătuți niciodată. Dar, cea mai importantă este munca, pentru că ea bate întotdeauna talentul. Fără muncă nu îți poți îndeplini visurile.

Ești din vara lui 2020 la Craiova, cum a fost pentru tine, brașovean la origini, integrarea și adaptarea în fotbalul fierbinte al Olteniei, în care ai început să te remarci și să faci performanță?

La început mi-a fost foarte greu deoarece era prima dată când plecam departe de familie și prieteni, dar am avut noroc că m-a ajutat Alexandru Mateiu să mă acomodez cu orașul, cu oamenii, după aceea ușor-ușor m-am obișnuit și a fost perfect.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!