Cum crede Dumitrescu ca suporterii Stelei pot schimba atitudinea lui Becali:

Autor: Sport.ro
Marti 14 Septembrie 2010, 17:00

	Cum crede Dumitrescu ca suporterii Stelei pot schimba atitudinea lui Becali:

Ilie Dumitrescu catre suporterii Stelei: "Prefer sa nu vina la stadion decat sa nu incurajeze echipa!"

"Eu ii respect in continuare pe suporteri. Erau afectati, suparati. Nimeni nu a fost fericit. A fost un grup aici (n.r. - la Stadionul Steaua), dupa joc, cu care eu am avut un dialog civilizat. Ei spuneau ca nu se simt bine si eu le-am zis ca si eu ma simt rau. In general, intr-un moment ca asta, trebuie sa fi alaturi de echipa ta daca o iubesti. Daca la fiecare rezultat negativ incepi sa strici ce s-a construit sau ce se poate construi, eu nu cred ca e cel mai bun mod de a sustine echipa. Prefer sa nu vina la stadion decat sa faca asa ceva", a spus Ilie Dumitrescu.

Intrebat ce l-a surprins neplacut de cand a venit la Steaua, Dumitrescu a raspuns: "In mod neplacut, m-a surprins reactia suporterilor care iubesc Steaua. Cand pornesti la un drum, impreuna cu cineva, trebuie sa crezi pana nu mai exista nicio sansa. Cred ca lipseste si rabdarea. E normal sa fi suparat, afectat, trist, dar nu e normal sa ai anumite manifestari la jucatori. Trebuie sa iubesti echipa. Steaua, in trecut, a tras la campionat si era in cursa pentru titlu. In loc sa venim sa sustinem echipa, noi nu veneam sa sustinem echipa si au castigat altii campionatul. Sunt sconvins ca daca erau 25.000 de spectatori pe Ghencea, alta era atmosfera si exprimarea echipei".

Dumitrescu a rememorat perioada in care el facea parte din galeria Stelei. "Si eu am fost in galerie la Steaua. Indiferent ce se intampla, nu strigam impotriva lui Marcel Raducanu sau Puiu Iordanescu si nici a lui Lacatus sau Piturca. Si in doi-trei ani, s-au perindat vreo 300 de jucatori pana au facut cea mai buna echipa din istoria acestui club. Si am mers la fiecare meci. Si nu castigam toate meciurile.

Mai sunt si momente mai putin bune. Cu totii ne dorim performanta, ca nu am venit aici doar ca sa trecem ca am fost antrenori la Steaua. N-am vrut contract pe trei ani. Am venit sa castig campionatul. Daca-l voi castiga, voi face un contract pe doi ani. Nu exista vreun antrenor sa vina la Steaua si sa nu castige campionatul si sa ramana. In momentul cand nu vom mai avea sanse, eu, Ilie Dumitrescu, imi voi da demisia. Obiectivul meu clar este sa castig campionatul si Cupa Romaniei", a explicat el.

Ilie Dumitrescu considera ca suporterii sunt cei care pot sa schimbe atitudinea finantatorilor de cluburi din Romania. "Pai daca dumneavoastra veniti la stadion si sustineti echipa si nu se creeaza o anumita presiune, probabil se vor schimba si patronii din Romania. Cand spectatorii se vor ridica in picioare si vor apluada la sfarsitul meciului indiferent de rezultat, probabil ca si patronii se vor schimba. Imi aduc aminte de meciul cu Branesti, cei care au fost la stadion au fost extraordinari, ca si cu Timisoara sau Grasshopper. Ca sa fi alaturi de echipa, nu trebuie sa jignesti jucatori", a spus Ilie Dumtrescu.

"Din punctul meu de vedere a fost un accident. Am analizat meciul de foarte multe ori. Am avut 70 la suta posesie, ne-am creat cateva ocazii bune. A fost un joc in care puteam sa castigam si sa ne distantam in clasament cu trei puncte. Acum e istorie si nu vreau sa caut nicio scuza. Responsabilitatea este a mea. Am primit gol dintr-o faza care nu anunta nimic. Cateodata fotbalul este nedrept.

N-am dat dovada de dezorganizare, sa fim surprinsi, sa-si creeze adversarul ocazii. Analizand anumite nesincronizari de la acea faza, vom incerca sa le eliminam. Eu sunt optimist, nu fac tragedie cand pierd, nunta sau botez cand castig. Sunt optimist in privinta viitorului acestei echipe. Intr-un timp foarte scurt trebuie sa fac o omogenitate. Au venit sapte jucatori foarte buni de la Urziceni. Este o investitie buna din punctul meu de vedere. Cu siguranta cei care au venit ne vor ajuta sa castigam campionatul", a spus el.

Ilie Dumitrescu a explicat ca nu se poate ocupa de centrul de copii si juniori al Stelei pentru ca atributiile lui sunt altele in cadrul clubului.

"Daca as avea un contract pe 15 ani ca Ferguson si as fi aici pe un proiect «a la long», unde intr-adevar sa stai, sa cresti o grupa de elita, intr-adevar ar trebui sa merg sa fac un antrenament de individualizare o data pe saptamana cu acea grupa de elita. Dar la Steaua, Dinamo si Rapid exista un obiectiv clar, castigarea campionatului.

Seful centrului de copii si juniori, domnul Dumitru Dumitriu, este un om cu experienta, care depune efort, care e foarte serios, petrece mult timp la stadion. Iar eu cand am un ciclu cu cinci jocuri la doua saptamani, va spun sincer ca nu m-am gandit la Centrul de copii si juniori. Nici cand eram eu junior, nu domnul Ienei sau domnul Iordanescu se ocupa de centru. Era Nicolae Pantea sef la centrul de copii si juniori.

Eu ii respect pe toti antrenorii. Daca el a crezut de cuvinta sa se manifeste, sa se bucure asa... Daca Sumudica asa a crezut el de cuvinta ca asa e un comportament civilizat, sa fie sanatos. Ii doresc bafta, dar nu cred ca asta e un mod de comportament pentru un antrenor", a adaugat Ilie Dumitrescu.

Ce se va întâmpla dacă Joe Biden va deveni președintele Statelor Unite. Profilul candidatului
BRAT

Modifică setările cookies