VIDEO EXCLUSIV "Ați greșit că l-ați refuzat pe Joonas Tamm?". Răspunsul lui Sorin Cârțu

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 21:50
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 21:49

Joonas Tamm (30 de ani), fundașul central sosit la FCSB în vara anului trecut, putea semna cu rivala Universitatea Craiova.

În luna iulie, după ce transferul lui Tamm la FCSB a devenit oficial, Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, spunea că stoperul din Elveția a fost oferit și către formația din Bănie, însă l-a refuzat. Omul de afaceri susținea la momentul respectiv că Tamm "nu e de primele trei echipe din România".

Sorin Cârțu, la 6 luni după ce Universitate Craiova l-a refuzat pe Joonas Tamm

Întrebat acum dacă este de părere că Universitatea Craiova a greșit în vară când l-a refuzat pe Joonas Tamm, Sorin Cârțu, președintele oltenilor, nu a oferit un răspuns concret, limitându-se să transmită că pariul formației din Bănie a fost un alt stoper, brazilianul Raul Silva (33 de ani).

"Așa s-a gândit atunci. Nu vorbesc de greșeală, dar așa s-a gândit. La vremea respectivă, antrenorul și directorul sportiv l-au vrut pe Silva. Noi am mers pe Silva, am făcut transferul. Din punctul meu de vedere, este un transfer reușit. S-a mers doar pe transferul ăsta", a spus Sorin Cârțu, la emisiunea SuperFanii.

Mihai Rotaru, în iulie: "L-am avut pe Tamm, dar am considerat că nu e de primele 3 echipe. E un pariu al meu, vreau să văd cine a avut dreptate"

Finanțatorul formației din Bănie spunea în vară că inclusiv jucători ajunși la FCSB sau CFR Cluj i-au fost propuși la Universitatea Craiova, însă nu i-a considerat suficient de buni pentru a-i transfera. Rotaru a dat și exemplul lui Joonas Tamm.

"E de urmărit ce fac adversarele. Undeva la 60-70% dintre toți cei care s-au transferat la contracandidatele noastre, i-am avut și noi de o lună, o lună și jumătate, inclusiv cel prezentat astăzi (n.r - Joonas Tamm, la FCSB). Și am considerat că nu sunt jucători de primele 3 echipe din România. Da, ne-a fost oferit Tamm, îl aveam de o lună și ceva. Am considerat că nu e de primele trei echipe, dar asta nu înseamnă că nu va fi.

Chiar e un pariu al meu, vreau să văd cine a avut dreptate și cine nu. Dacă FCSB a tras cartea câștigătoare sau noi am procedat bine. Sunt jucători la care staff-ul tehnic și clubul au spus nu, cu toate că erau accesibili nouă. Din punct de vedere material, nu aveam nicio problemă să-i luăm. Ei se încadrau în limitele de jos ale bugetului. 100% puteam să-l luăm pe Tamm", declara Mihai Rotaru, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!