Gianluigi Buffon a acceptat oferta! Primul post pe care îl va ocupa după încheierea carierei

Gianluigi Buffon nationala Italiei Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 August 2023, 17:14
Data actualizarii: Sambata 05 August 2023, 17:13

Gianluigi Buffon și-a anunțat retragerea din cariera de jucător în urmă cu câteva zile, iar legendarul portar a acceptat acum oferta Federației Italiene.

Buffon a confirmat că a acceptat oferta Federației Italiene de Fotbal. Gigi va ocupa postul de șef al delegației naționalei Italiei, rol ocupat ultima dată de Gianluca Vialli, decedat în luna ianuarie a acestui an.

Gianluigi Buffon, noul șef al delegației naționalei Italiei

"Mă întorc la echipa națională pentru că acel copil, care a pășit acum 30 de ani pe porțile de la Coverciano, își dorește în continuare să viseze alături de fanii italieni", a spus Buffon.

Gianluigi Buffon este liderul all-time la capitolul selecții pentru Squadra Azzurra. Portarul a strâns 176 de meciuri în tricoul naționalei Italiei și a cucerit Cupa Mondială din 2006.

În trecut, rolul de șef al delegației naționalei a mai fost ocupat de nume precum Luigi Riva sau Gianluca Vialli. Fostul mare atacant de la Juventus sau Chelsea a lucrat alături de Roberto Mancini în perioada noiembrie 2019 - decembrie 2022, participând inclusiv la triumful Italiei de la EURO 2020.

La finalul anului trecut, Vialli a fost nevoit să părăsească postul din cauza unor probleme medicale. Câteva săptămâni mai târziu, pe 6 ianuarie 2023, italianul a decedat la vârsta de 58 de ani.

Naționala Italiei este în prezent angrenată în preliminariile EURO 2024. Formația pregătită de Roberto Mancini ocupă locul 3 în grupa C, cu 3 puncte în două meciuri, sub Anglia (12p) și Ucraina (6p), care au două, respectiv un meci în plus.

Cariera impresionantă a lui Gianluigi Buffon

Portarul italian (45 de ani) s-a făcut remarcat sub culorile echipei Parma, la care a evoluat între 1995 şi 2001, înainte de a semna cu gigantul Juventus Torino, club la care a cunoscut gloria sportivă. 

Fotbalistul a cucerit zece titluri în Serie A şi cinci Cupe ale Italiei alături de "Bătrâna Doamnă", disputând totodată trei finale în Liga Campionilor (fără să cucerească însă trofeul).

Celebrul goalkeeper a apărat de 176 de ori poarta selecţionatei Italiei, cu care a devenit campion mondial în 2006 şi vicecampion european în 2012.

Gianluigi Buffon a cucerit de 13 ori titlul de cel mai bun portar din Serie A şi a fost desemnat de UEFA jucătorul sezonului în fotbalul european, în 2002-2003, fiind recompensat totodată de FIFA cu Trofeul Iaşin pentru evoluţiile sale de la Mondialul din 2006.

În 2021, Gianluigi Buffon a revenit la Parma, echipa aflată în liga secundă italiană, unde a fost coechipier în sezonul trecut cu românii Dennis Man şi Valentin Mihăilă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!