Razvan Marin Cagliari Lazio Italia

”A devenit un punct de referință pentru colegii săi”. Răzvan Marin i-a cucerit pe italieni după assist-ul cu Lazio

Răzvan Marin a fost lăudat de mai multe publicații de sport din Italia pentru assist-ul de senzație reușit în meciul dintre Lazio și Cagliari, încheiat la egalitate, 2-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Septembrie 2021, 18:05
Data actualizarii: Marti 21 Septembrie 2021, 18:12

Mijlocașul român l-a servit perfect pe Joao Pedro, care a marcat cu capul din careul lazial. Publicația Centotrentuno i-a dedicat un întreg articol lui Răzvan Marin. Italienii scriu despre rolul important pe care îl are în echipa sarzilor jucătorul cotat la 15 milioane de euro de site-urile de specialitate.

"Inventează pentru coechipierii săi și în același timp face ca același lucru să fie greu de făcut de către adversari.

Viața mijlocașului este împărțită permanent în două faze, fără o limită clară care separă faza de construcție cu cea de pressing, pentru că asta o decide ritmul jocului. Un context cu care Răzvan Marin începe să fie din ce în ce mai obișnuit. Din acțiune sau la fază fixă, mijlocașul român a arătat că este capabil să-și ajute colegii.

Răzvan Marin, lăudat de presa din Italia

 

Acea pasă superbă peste jucătorii lui Lazio, care l-a pus pe căpitanul lui Cagliari față în față cu Reina la scorul de 1-1, a fost cel mai clar exemplu pentru care, începând din a doua parte a sezonului trecut, nu a fost scos niciodată din rolul de lider al mijlocului echipei. 

În 2021, acesta a devenit un punct de referință pentru coechipierii săi, atât la faza de construcție, cât și la cea de finalizare. Numărul 8 al lui Cagliari nu a alergat mai puțin de 10 kilometri în niciun meci al acestui sezon, fiind singurul din Italia care a reușit acest lucru, împreună cu Alessandro Deiola. 

Cu Leonardo Simplici pe bancă, fostul mijlocaș al lui Ajax a reușit să fie echilibrat și să se desfășoare liber, lucru crucial pentru evitarea retrogradării. Condițiile nu par foarte diferite în acest an, deși pe bancă a venit Walter Mazzarri. Chiar și noul tehnician pare să fi decis să-i încredințeze lui Marin aceleași sarcini", a scris publicația centotrentuno.com.

După patru etape, Cagliari are două puncte și este pe loc retrogradabil în Serie A. Sarzii pot obține prima victorie din noul sezon în următoarea etapă, când vor primi vizita celor de la Empoli.

Pentru Răzvan Marin, acesta a fost al treilea assist din noul sezon.

Modifică setările cookies