Bronzul mondial ne deschide drumul catre Jocurile Olimpice. Romania va gazdui la anul un turneu preolimpic si isi stie deja adversarele: Danemarca, Muntenegru si Uruguay

Bronzul mondial ne deschide drumul catre Jocurile Olimpice. Romania va gazdui la anul un turneu preolimpic si isi stie deja adversarele: Danemarca, Muntenegru si Uruguay

Romania 31-22 Polonia, in finala mica a Campionatului Mondial. Echipa nationala a bifat cea mai mare peformanta a ultimului deceniu, in timp ce Cristina Neagu a devenit cea mai buna marcatoare a turneului final.

UPDATE | Iata si tabelele complete ale celor trei turnee preolimpice, in urma rezultatelor finale de la Mondial.


Clasarea pe podium a echipei nationale la Campionatul Mondial de handbal reprezinta cea mai mare performanta a ultimului deceniu pentru Romania la un sport de echipa. Pentru nationala condusa de Ryde si Buceschi de pe banca, dar si de Neagu si Elisei din teren, pozitionarea pe locul trei este foarte importanta si in vederea viitoarelor jocuri.

Romania este in acest moment a treia echipa a lumii in handbalul feminin si si-a castigat statutul de favorita la calificarea la Jocurile Olimpice. Nationala va avea dreptul sa gazduiasca turneul preolimpic din luna martie a anului viitor, unde va primi alte trei formatii.

Gratie clasarii pe locul 3 la Campionatul Mondial, Romania va fi cea care va organiza turneul preolimpic (2), unde va infrunta locul 6 de la Mondial, locul 4 de la Europeanul din 2014 si locul 3 de la Jocurile PanAmericane.

Iar adversarele se stiu deja! Locul 6 la Mondial ii va reveni Danemarcei, care a pierdut astazi cu Rusia, scor 25-21. De cealalta parte, locul 4 de la EURO este Muntenegru, in timp ce locul 3 de la PanAmericane este Uruguayul.

Cele trei turnee de calificare la JO se vor disputa intre 17 si 20 martie 2016. Romania va fi gazda si va putea primi Suedia, Danemarca si Uruguay la Bucuresti sau Cluj.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cer noros, averse, vânt puternic şi descărcări electrice în Capitală, până duminică seara
BRAT
Modifică setările cookies