Verdictul crunt dat de Octavian Bellu dupa ratarea istorica a echipei de gimnastica: "Din 2000 zic ca lucrurile se vor stinge. Daca nu se schimba ceva, va fi si mai rau"

Octavian Belu Catalina Ponor gimnastica Olimpiada de la Rio 2016 Gimnastica
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Aprilie 2016, 10:12
Data actualizarii: Luni 18 Aprilie 2016, 10:25

Romania nu va concura in proba de gimnastica pe echipe la Jocurile Olimpice dupa 48 de ani in care a fost o prezenta obisnuita. Rezumatele turneului preolimpic de la Rio sunt la Sport.ro, de la 12:00

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat, ieri, calificarea la JO de la Rio, dupa ce s-a clasat pe pozitia a 7-a la turneul preolimpic. Romania nu va avea astfel reprezentanta in proba de gimnastica pe echipe la Jocurile Olimpice dupa 48 de ani.

Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor roman, care s-a ocupat timp de cateva luni si de pregatirea echipei, spune ca acest rezultat era unul previzibil si ca fetele au mers la turneul preolimpic cu accidentari si infiltratii.

Bellu mai spune ca "din 2000 a prevazut ca luminile se vor stinge".

"Daca se doreste neaparat un tap ispasitor, ma ofer eu. Indiferent cum privesti situatia tot Bellu si Bitang sunt vinovati. Rezultatul era previzibil. Aceste fetite care trebuiau sa-si depaseasca limitele au mers accidentate, cu infiltratii, accidentari mai vechi, iar altele reveneau dupa pauze mai vechi. Catalina Ponor a ajutat cat a putut. Eu zic din 2000, de la Atlanta, ca lucrurile se vor stinge. Si la Atlanta am fost la limita. In 2012, la Londra, daca nu se intorceau Catalina si Sandra, lucrurile stateau la fel de prost", a spus Octavian Bellu pentru MEDIAFAX.

"Am semne de intrebare in ceea ce priveste fetele care ajung la lot. Eu am impresia ca nu-si doresc sa faca performanta, ca nu le place acest sport. Eu nu pot sa dau sfaturi. Acum sunt in afara fenomenului. Alaturi de Mariana Bitang am vrut sa dau o mana de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta. Nu poti sa merg la infinit cu niste fetite care sunt la lot doar pentru ca au varsta. Scoala romaneasca de gimnastica exista, dar daca nu se va schimba ceva o sa fie si mai rau. Sa speram ca am invatat ceva din aceasta experienta", a mai spus Octavian Bellu.

"Din 17 februarie sunt la pensie. Nu vom reveni la lot. Imi pare rau ca am revenit si acum, dar a fost o rugaminte din partea gimnastelor mai in varsta sa vin sa le ajut. Dar nu am avut pe cine pentru ca ele erau mai mult prin spitale. Cei de la Deva vor prelua conducerea si eu am incredere in ei", a incheiat Octavian Bellu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!