Primul antrenor din Romania suspendat pentru tentativa de "BLAT": "Daca pierdeti cu 0-3, marti luati banii si un bonus"

Primul antrenor din Romania suspendat pentru tentativa de "BLAT": "Daca pierdeti cu 0-3, marti luati banii si un bonus"

Italianul Giovani Pisano, fostul antrenor al lui FC Caransebes, este primul antrenor din Romania suspendat pentru blaturi. Acesta a primit o sanctiune de 9 luni din partea Comisiei de Disciplina a FRF.

Giovani Pisano a fost gasit vinovat pentru ca a incercat sa trucheze un meci din liga secunda. Fostul antrenor al lui FC Caransebes, echipa retrasa din esalonul secund, le-a cerut jucatorilor sai la un meci sa piarda cu 0-3. Partida s-a incheiat in cele din urma 1-1.

Conform rechizitoriului prezentat in fata Comisiei de Disciplina a FRF, Pisano a facut o sedinta cu fotbalistii sai cu o seara inaintea meciului Caransebes - Unirea Tarlungeni. Acesta le-a spus atunci ca trebuie sa piarda jocul cu 0-3.

La ora jocului, lucrurile au decurs insa altfel. Echipa lui Pisano a intrat la pauza cu un dezavantaj de un gol, lucru care l-a nemultumit pe acesta. Italianul a dat afara toate rezervele din vestiar si le-a transmis titularilor sa piarda cu 0-3: "Daca nu faceti asta. pierdem tot! Daca sunteti de acord, marti luati banii si un bonus".

Jucatorii au refuzat propunerea lui Pisano, iar meciul s-a terminat in cele din urma 1-1.

Pisano a plecat in Italia dupa meci si s-a intors la o saptamana dupa, stand pe banca la un 0-5 impotirva lui Gaz Metan Medias.

Giovani Pisano nu s-a prezentat la niciun termen al Comisiei de Discplina a FRF, fiind suspendat in absenta: acesta nu mai poate antrena timp de 9 luni si trebuie sa plateasca o penalitate sportiva de 100.000 RON.

FRF vrea sa notifice FIFA in acest caz, pentru a se asigura ca Pisano nu va antrena in alta parte.

VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Lista măsurilor luate din 15 mai. Evenimentele private, interzise. Piscinele și cluburile, încă închise
BRAT
Modifică setările cookies