Ionel Ganea Florentin Petre Fotbal intern

EXCLUSIV Poveste genială cu Ionel Ganea! A ieșit singur la încălzire și i-a cerut selecționerului să-l bage în teren :)

Florentin Petre a povestit un episod memorabil cu Ionel Ganea în prim plan. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 18:35
Data actualizarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 18:46

La EURO 2000, România a obținut prima victorie și singura, până astăzi, la un Campionat European, în fața Angliei. Ionel Ganea, care a început meciul pe banca de rezerve, a ieșit la încălzire din propria inițiativă și a insistat să fie introdus în partea secundă de selecționerul de atunci, Emerich Ienei.

Poveste memorabilă cu Ionel Ganea

În minutul 89, Ganea a marcat golul victoriei dintr-un penalty obținut de Viorel Moldovan și România a câștigat meciul cu Anglia pentru care evoluau jucători precum Paul Scholes, David Beckham, Michael Owen, Alan Shearer, Gary Neville sau Phil Neville.

„Ionel are un caracter deosebit, este foarte sufletist, îi place foarte mult să ajute. Într-adevăr, a plecat de lângă noi la încălzire, s-a încălzit vreo zece minute și a zis că vrea să intre că simte el ceva.

Cred că au fost de la Dumnezeu minutele alea în care a avut luciditatea și tupeul ăla extraordinar de mare. A luat mingea, a bătut, trebuia să bată cu altcineva. Am câștigat cu 3-2, toată lumea fericită”, a spus Florentin Petre, la emisiunea SuperLive.

Cu acea victorie, România reușea calificarea în sferturile EURO 2020, după a terminat cu patru puncte o grupă cu Portugalia, Anglia și Germania.

În sferturi, ”tricolorii” au pierdut cu Italia, scor 2-0.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!