VIDEO EXCLUSIV Lucian Sânmărtean, întrebat în direct: "Vezi un nou 'Magician' în România?'. Răspunsul fostului mijlocaș

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 23:56
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 23:56

Lucin Sânmărtean (42 de ani) a primit porecla "Magicianul" după ce a explodat în fotbalul românesc și a impresionat publicul prin tehnica sa fantastică.

Dublu campion al României cu FCSB, fostul mijlocaș a ieșit întotdeauna în evidență prin driblingurile spectaculoase, pasele precise sau șuturile de la distanță la care apela în timpul meciurilor. Invitat în emisiunea Superfanii, Sânmărtean a fost întrebat de moderatorul Mihai Mironică dacă vede acum un nou "Magician" în fotbalul românesc.

Lucian Sânmărtean, întrebat despre "noul Magician": "E destul de greu să mai vezi jucători cu calitatea asta"

Bistrițeanul nu a putut oferi vreun nume din actuala generație, explicând că ar fi și complicat, având în vedere schimbările apărute în fotbal și faptul că este nevoie și de o personalitate puternică pentru a evolua în felul în care a făcut-o el.

"E destul de greu să mai vezi jucători cu calitatea asta. Fotbalul s-a dezvoltat diferit. Este mult mai rapid, se joacă mult mai strâns, este mai dinamic, iar jucătorii nu cred că mai sunt lăsați să dribleze cum eu îmi asumam în timpul jocurilor. 

Eu îmi asumam, asta e adevărat, de asta intram de foarte multe ori în conflicte cu antrenorii. Poate că abuzam de o atingere în plus, dar niciodată nu încercam să fac deserviciu echipei doar ca să arăt echipei cât de mult driblez. Cred că toate driblingurile încercate erau perpendicular pe poartă", a spus Lucian Sânmărtean, la emisiunea Superfanii.

Fotbalistul cu 21 de meciuri la naționala României a vorbit ulterior despre una dintre principalele sale calități, driblingul.

"Este un instinct, o calitate cu care te naști. A fost și lucrată ulterior, pentru că dacă nu ai potența fizică să poți accelera cu mingea la picior, te lovești de Maicon sau Cafu al Turciei, care sunt jucători de excepție și îți trebuie o pregătire fizică foarte bună", a mai spus Sânmărtean.

  • 4 trofee a cucerit Sânmărtean cu FCSB - două tituri, o Cupă a României și o Cupă a Ligii
  • Primele trei meciuri ale lui Sânmărtean la națională au fost în perioada 2002-2003. A fost rechemat abia în 2011.
  • Ultimul meci al lui Sânmărtean la națională, cel cu numărul 21, a fost contra Albaniei (0-1), la EURO 2016.

FOTO: Sport Pictures, Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!