fotbalist mort Fotbal extern

Un fotbalist din Franța, suspendat 30 ani pentru agresarea unui arbitru

Un fotbalist amator francez a fost sancţionat cu o suspendare de 30 ani pentru că a lovit un arbitru cu cotul în gură la un meci dintr-o ligă regională.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 11:15
Data actualizarii: Vineri 09 Decembrie 2022, 11:21

Jucătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a primit şi o amendă de 234 euro, în timp ce clubul său, US Le Blanc, dintr-o ligă regională, a fost amendat cu 500 euro, a pierdut la „masa verde” meciul în care a avut loc incidentul şi s-a ales în plus cu o penalizare de cinci puncte.

Incidentul s-a petrecut pe 12 noiembrie, la un meci dintre US Le Blanc şi Fussy. După ce a fost lovit arbitrul, partida s-a întrerupt şi nu a mai fost reluată.

A doua zi, US Le Blanc a condamnat „ferm” agresiunea comisă de jucătorul său şi şi-a prezentat public scuze arbitrului, familiei lui şi tuturor fanilor de fotbal din regiune, pentru că „nimic din ceea ce s-a întâmplat pe teren nu a justificat o agresiunea fizică sau verbală”.

Sancţiunea a fost luată de Comisia de disciplină a Ligii Centre-Val de Loire, la doar două săptămâni după ce dat o suspendare de 16 ani unui alt jucător care a agresat un arbitru, conform L'Equipe.

Preşedintele Ligii regionale, Antonio Texeira, a declarat că este foarte satisfăcut de cele două sancţiuni: „Sperăm că vor fi exemplare. Ori luptăm contra violenţei ori nu luptăm. Jumătăţile de măsură nu sunt suficiente”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!