GALERIE FOTO Materazzi dezvăluie cuvintele exacte spuse lui Zidane înainte să fie lovit în finala CM 2006

Marco Materazzi cm 2006 Franta Italia Zinedine Zidane Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Aprilie 2023, 16:37
Data actualizarii: Sambata 08 Aprilie 2023, 16:38

Marco Materazzi și Zinedine Zidane au fost în mijlocul unui incident memorabil la finala Cupei Mondiale din 2006, Italia - Franța 1-1 (5-3 d.l.d).

Zidane și Materazzi, cei care au marcat în primele 90 de minute ale finalei de la Berlin, au intrat într-un conflict în a doua repriză de prelungiri. Fundașul Italiei a fost surprins căzut pe gazon și acuzând dureri puternice, iar reluările au arătat că Zidane l-a lovit cu capul în piept, într-un moment în care mingea se afla departe de cei doi.

Materazzi dezvăluie cuvintele exacte spuse lui Zidane înainte să fie lovit în finala CM 2006

Zinedine Zidane a văzut cartonașul roșu, Franța a pierdut la loviturile de departajare, iar în vara respectivă și-a încheiat cariera fostul mare jucător de la Juventus sau Real Madrid.

Chiar dacă au trecut aproape 17 ani de la momentul respectiv, Materazzi a povestit din nou versiunea sa asupra momentului respectiv și ce l-ar fi înfuriat atât de tare pe Zidane: "Mi-a oferit tricoul lui. Eu i-am spus: 'Nu, o prefer pe sora ta'", a spus italianul, citat de RMC Sport.

Deși Materazzi s-a întins pe gazon la momentul respectiv și a acuzat dureri, italianul are o altă variantă acum: "Nu am simțit nimic. Nu mă așteptam, a fost o nebunie".

Acum în vârstă de 49 de ani, Materazzi și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Italia, la Inter. A mai evoluat la Perugia, Everton, Carpi, Trapani, dar și în India, pe finalul carierei, la Chennaiyin FC.

Istoria conflictului Zidane - Materazzi. Francezul nu regretă ce a făcut

Dovezile video au sugerat că Materazzi l-a provocat verbal pe Zidane să-l lovească. Trei ziare britanice au angajat experți de citit pe buze pentru a determina ce spusese Materazzi. The Times, The Sun și Daily Star au susținut că Materazzi l-a numit pe Zidane „fiu de c***ă teroristă”.

În trecut, Zidane spunea că insultele dure repetate la adresa mamei sale l-au făcut să reacționeze. Materazzi a recunoscut că l-a jignit pe Zidane, dar a susținut că respectivul comportament al francezului a fost foarte arogant și că remarcile au fost banale. Materazzi a mai insistat că nu a insultat-o ​​pe mama lui Zidane, care era bolnavă la acea vreme, susținând: „Eu nu am vorbit despre mama lui. Mi-am pierdut mama când aveam cincisprezece ani și acum încă mă emoționez vorbind despre asta”.

Ulterior, Zidane a spus că nu regretă acțiunile sale pentru că „ar fi ca și cum ai recunoaște că Materazzi a avut dreptul să spună toate astea”. Materazzi a oferit versiunea evenimentelor două luni mai târziu, susținând că, după ce l-a apucat de tricou pe Zidane, francezul a replicat: „Dacă chiar vrei tricoul meu, ți-l dau după meci”, iar el i-a răspuns lui Zidane că ar prefera tricoul surorii sale. Totuși, a adăugat în timpul interviului că nici măcar nu știa că Zidane are o soră. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!