Marc Overmars Antwerp infarct Fotbal extern

Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după infarct: "Capacitatea cardiacă s-a redus cu 70%!"

Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după ce a suferit un infarct la sfârşitul anului trecut, scrie presa din ţara sa, citată de RMC Sport.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 16:55
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 16:51

Victima unui infarct la sfârşitul lunii decembrie, Marc Overmars, acum director sportiv al clubului belgian Royal Antwerp, suferă de leziuni de durată. Capacitatea cardiacă a fostului jucător de la Ajax Amsterdam şi Arsenal ar fi redusă drastic.

Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după infarct

Iniţial, Royal Antwerp anunţase că Overmars va avea nevoie de o perioadă de convalescenţă pentru a se reface după un "infarct uşor". Dar, potrivit informaţiilor publicate săptămâna aceasta în presa olandeză, oficialul grupării flamande a fost mult mai afectat de atacul de cord care a avut loc pe 30 decembrie.

Potrivit ziarului De Telegraaf, capacitatea cardiacă a lui Overmars s-a redus cu aproximativ 70%. Mai precis, inima fostului jucător nu mai pompează corect sângele.

Mai grav, din cauza lipsei de oxigen, o parte a muşchiului cardiac ar fi murit. Fără a fi fatală, această leziune nu va putea fi vindecată. Astfel, Overmars va mai avea de aşteptat până îşi va relua activitatea la Antwerp.

Fosta extremă, în vârstă de 49 de ani, a venit în luna martie la echipa din oraşul Anvers, la câteva săptămâni după ce a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Ajax Amsterdam în urma unui scandal.

Overmars a plecat de la Ajax în urma unor mesaje inadecvate transmise unor angajate ale clubului. Fostul fotbalist, câştigător al Ligii Campionilor în 1995 cu echipa din Amsterdam, şi-a cerut scuze atunci când a demisionat de la "lăncieri" şi a recunoscut că a depăşit limitele.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!