Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după infarct: "Capacitatea cardiacă s-a redus cu 70%!"

Marc Overmars Antwerp infarct Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 16:55
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 16:51

Fostul mare fotbalist olandez Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după ce a suferit un infarct la sfârşitul anului trecut, scrie presa din ţara sa, citată de RMC Sport.

Victima unui infarct la sfârşitul lunii decembrie, Marc Overmars, acum director sportiv al clubului belgian Royal Antwerp, suferă de leziuni de durată. Capacitatea cardiacă a fostului jucător de la Ajax Amsterdam şi Arsenal ar fi redusă drastic.

Marc Overmars a rămas cu leziuni iremediabile după infarct

Iniţial, Royal Antwerp anunţase că Overmars va avea nevoie de o perioadă de convalescenţă pentru a se reface după un "infarct uşor". Dar, potrivit informaţiilor publicate săptămâna aceasta în presa olandeză, oficialul grupării flamande a fost mult mai afectat de atacul de cord care a avut loc pe 30 decembrie.

Potrivit ziarului De Telegraaf, capacitatea cardiacă a lui Overmars s-a redus cu aproximativ 70%. Mai precis, inima fostului jucător nu mai pompează corect sângele.

Mai grav, din cauza lipsei de oxigen, o parte a muşchiului cardiac ar fi murit. Fără a fi fatală, această leziune nu va putea fi vindecată. Astfel, Overmars va mai avea de aşteptat până îşi va relua activitatea la Antwerp.

Fosta extremă, în vârstă de 49 de ani, a venit în luna martie la echipa din oraşul Anvers, la câteva săptămâni după ce a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Ajax Amsterdam în urma unui scandal.

Overmars a plecat de la Ajax în urma unor mesaje inadecvate transmise unor angajate ale clubului. Fostul fotbalist, câştigător al Ligii Campionilor în 1995 cu echipa din Amsterdam, şi-a cerut scuze atunci când a demisionat de la "lăncieri" şi a recunoscut că a depăşit limitele.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!