FOTO A inceput Cupa Africii pe Natiuni 2010!

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Ianuarie 2010, 22:13
Data actualizarii: Duminica 10 Ianuarie 2010, 22:15

Presedintele Angolei, Jose Eduardo Dos Santos, a declarat deschisa, duminica seara, la Luanda, Cupa Africii pe Natiuni (CAN), in ciuda amenintarilor privind noi actiuni ale separatistilor din enclava Cabinda, dupa un atac asupra nationalei statului Togo.

"Iata-ne reuniti, cel mai bun sa castige!, a spus Dos Santos de la tribuna stadionului "11 Noiembrie", construit de chinezi pentru competitie.

Primul meci din cadrul CAN-2010 este Angola-Mali, programat la ora locala 20.00. Participarea reprezentativei din Togo la competitie este inca incerta.

Duminica, autoritatile de la Lome au trimis un avion la Cabinda pentru a transporta in tara nationala togoleza. Delegatia din Togo se afla inca in Cabinda, duminica dupa-amiaza.

Autoritatile angoleze au promis Confederatiei Africane de Fotbal ca echipele participante la CAN au securitatea asigurata.

Federatia Togoleza de Fotbal a anuntat, vineri seara, ca atacul armat asupra nationalei acestei tari, survenit la frontiera dintre Congo si Angola, s-a soldat cu decesul soferului unui autocar si cu noua raniti intre membrii delegatiei din Togo.
Ulterior, antrenorul secund al nationalei statului Togo si ofiterul de presa si-au pierdut viata din cauza ranilor suferite.

Fundasul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numara printre persoanele ranite in atacul armat.

Atacul a fost revendicat de aripa armata a Fortelor de Eliberare din Cabinda (FLEC), o miscare separatista activa de 35 de ani in aceasta regiune.


FOTO Vezi imagini de la ceremonia de deschidere!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!