Fenomenul Bob, ajuns multimilionar din pariuri, e aproape să promoveze clubul spaniol pe care l-a cumpărat anul trecut

Haralabos Voulgaris CD Castellon Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 20:18
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 20:23

A cumpărat echipa în 2022 și acum e la un pas să o readucă în fotbalul profesionist din Spania.

În iulie 2022, Club Deportivo Castellón a fost cumpărată de Haralabos Voulgaris, un canadian de 47 de ani care și-a făcut averea considerabilă din pariuri și poker. 

Înființată acum fix un secol, în 1922, echipa din Castellón de la Plana (orașul cu cea mai mare comunitate de români din Spania) este azi la un pas de a promova din liga a treia în a doua.

Cine este Haralabos Voulgaris, cel mai prolific parior din lume

Haralabos Voulgaris, cunoscut drept Bob în lumea pariurilor, a strâns milioane de dolari din pariuri sportive și poker. Canadianul cu rădăcini elene a făcut sume impresionante mai ales din pariuri pe meciurile din NBA.

În 2013, ESPN scria un material cu titlul „Bob”, în care îl descria pe Voulgaris drept cel mai prolific parior pe NBA și explica modul în care canadianul devenise milionar înainte să împlinească 30 de ani. 

De atunci, actualul patron de la CD Castellón și-a diversificat sursele de venit. A devenit un jucător important de poker, cu participări la WSOP, și a lucrat pentru clubul de baschet Dallas Mavericks, ca director de cercetare și dezvoltare. 

„Am învățat la o vârstă fragedă că este greu să învingi casa, dacă nu știi ce faci”, povestea Haralabos Voulgaris, care când era mic mergea cu tatăl său, un antreprenor din orașul Winnipeg, în cazinourile din Las Vegas. Canadianul paria, de regulă, pe numărul total de puncte sau cât se va marca într-un sfert.

Când a terminat studiile, canadianul strânsese din pariuri 70.000 de dolari, pe care a decis apoi să-i pună pe un singur eveniment! A pariat că Los Angeles Lakers va câștiga sezonul 1999/2000 din NBA. Acest lucru s-a întâmplat și Voulgaris a încasat 500.000 de dolari.

În zilele sale de glorie, Haralabos Voulgaris ajunsese să pună un milion de dolari doar pe un singur meci. Pasionat de matematică și statistică, el a găsit formule de pariu cu șanse extrem de mari de reușită.

Planul lui Haralabos Voulgaris la Castellón

Înainte să o cumpere pe CD Castellón, milionarul s-a interesat de Sabadell și alte cluburi din Spania. În cele din urmă, a preluat formația din Castellón și are un plan clar, pe șase ani, al cărui obiectiv e să ajungă în La Liga. „Știu că va costa timp și bani, dar vom ajunge unde dorim”, spunea canadianul când a venit în Spania.

Momentan, Haralabos Voulgaris a angajat o echipă de profesioniști și a investit serios în dezvoltarea infrastructurii clubului. Lotul actual al „alb-negrilor” este unul cotat la 5,8 milioane de euro. 

CD Castellón a încheiat sezonul regulat pe locul trei în a treia divizie și s-a calificat în play-offul pentru promovare. În semifinale, a eliminat-o pe Deportivo La Coruña, după o dublă manșă tensionată: 4-4 la general, după prelungiri, și calificare datorită faptului că a stat mai bine în sezonul regulat.

În finală, clubul lui Voulgaris se duelează cu Alcorcón. A fost 0-0 în prima manșă, la Castellón de la Plana, iar returul va avea loc sâmbătă seara. O promovare în Segunda División, acolo unde CD Castellón a jucat ultima oară în 2021, ar fi un stimul pentru proiectul lui Haralabos Voulgaris.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!