FA Cup Connor Maseko Fotbal extern

Eliminare dubioasă în FA Cup! Un jucător a văzut cartonașul roșu după ce a plecat în timpul meciului să urineze

A avut loc prima rundă a calificărilor pentru FA Cup, acolo unde se duelează echipele din ligile inferioare engleze. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 12:40
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2022, 12:42

De-a lungul timpului au existat multe eliminări justificate ale fotbaliștilor în competițiile importante, după intrări dure sau ieșiri nervoase pe teren în timpul desfășurării partidelor. Comparativ cu incidentele petrecute de-a lungul timpului, momentul din meciul dintre Blackfield and Langley și Shepton Mallet din prima rundă a calificărilor în FA Cup poate fi încadrat drept unul „dubios”. 

Connor Maseko, portarul lui Blackfield and Langley, a fost eliminat după ce a văzut un cartonaș roșu direct, după o întâmplare petrecută în minutul 76 al partidei, când scorul era 0-0. Maseko nu și-a mai putut ignora corpul, astfel că a fugit în zona împădurită din spatele porții sale pentru a urina. 

Când a revenit pe teren, jucătorul a văzut cartonașul roșu direct din partea arbitrului, momentul stârnind multe reacții, în contextul în care goalkeeper-ul nu este primul jucător surprins în astfel de ipostaze. Blackfield and Langely joacă în Wessex Football League Premier Division, în a noua ligă engleză, iar forma echipei este departe de cea așteptată. 

Meciul s-a încheiat 3-2 pentru Shepton, după ce turul s-a încheiat 0-0, astfel că Blackfield, rămasă în inferioritate, a fost eliminată în partida disputată în urmă cu o lună. 

Reacția portarului eliminat după ce a mers să urineze 

Într-un interviu acordat pentru The Athletic, Connor Maseko a oferit detalii legate de momentul prin care a trecut, vizibil surprins de decizia arbitrului. 

„Aveam nevoie să merg aproape pe durat întregii partide. Am uitat să merg la pauză pentru că am fost extrem de implicat în discuția cu echipa și nu voiam să lipsesc. 

Când mingea a ieșit în aut direct spre pădure m-am gândit că este oportunitatea perfectă. M-am gândit că în cel mai rău caz probabil văd un cartonaș galben pentru tragere de timp. Nici măcar nu m-aș fi gândit la un cartonaș roșu, nu mă gândeam că ar fi posibil. 

Arbitrul a început să meargă spre mine și credeam că voi lua un cartonaș galben, eram pregătit, însă a pus mâna la buzunarul din spate și l-am întrebat: 'Ești serios?' Am fost confuz. Mă gândeam că nu are cum să mă elimine. Mi-a spus că a făcut-o din cauză că ar fi fost copii în zonă, dar nu erau”, a povestit portarul pentru sursa citată. 

Modifică setările cookies