real succes Cupa Moldovei Moldova Fotbal extern

Echipa din țara vecină cu doi români în lot și nume perfect face spectacol în Cupă, deși e codașă în liga a doua

O echipă din Republica Moldova a atras atenția pe internet datorită numelui său.

Ionuț Axinescu
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 12:12
Data actualizarii: Miercuri 04 Octombrie 2023, 12:19

Real Succes, un club din Chișinău, a ajuns în sferturile Cupei Moldovei, după ce a trecut de FC Visoca, scor 2-1. Fondat în mai 2002, Real Succes evoluează în a doua ligă din Moldova și se zbate în coada clasamentului.

Real Succes se descurcă în Cupă, dar e ultima în liga a doua din Moldova

Aflată în grupa B din a doua divizie moldoveană, Real Succes are doar un punct în primele șase etape și un golaveraj de 4-14. În schimb, formația din Chișinău s-a descurcat mai bine în Cupă, unde a trecut deja două tururi.

În ciuda numelui, Real Succes nu s-a bucurat de prea mult succes de-a lungul istoriei. Nu a jucat niciodată în prima ligă din Moldova și evoluează pe un stadion de numai 150 de locuri, care poartă numele clubului. 

Doi jucători cu cetățenie română joacă la Real Succes

Potrivit Transfermarkt, lotul celor de la Real Succes valorează, în total, doar 35.000 de euro. Trupa din Chișinău are în componență și doi jucători care au cetățenie română: Eugen Ceban (18 ani, atacant) și căpitanul Valeriu Tiron (30 de ani, mijlocaș).

Tiron, născut la Bălți, a evoluat la două grupări din România, FC Botoșani și Rapid Suceava. Real Succes este antrenată de localnicul Oleg Fistican (48 de ani), care în trecut le-a mai pregătit pe Zimbru Chișinău, Spartanii sau echipa a doua a celor de la Ural Ekaterinburg.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!