Doliu în lumea fotbalului englez! O legendă a sportului a murit la doar 54 de ani: "Suntem devastați / Un adevărat erou"

kevin campbell Arsenal Everton UEFA Fotbal extern
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 14:03
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 14:03

O altă figură legendară a părăsit lumea fotbalului internațional.

Fostul atacant al echipelor Arsenal și Everton, Kevin Campbell, a murit la vârsta de 54 de ani, după o complicație la rinichi ce a dus la insuficiență renală.

Campbell a fost o figură iconică în fotbalul englez, având o carieră prolifică la mai multe cluburi importante.

"Suntem devastați" - Arsenal

La Arsenal, Campbell a jucat 210 meciuri și a marcat 55 de goluri în cei șapte ani petrecuți la club. Clubul londonez și-a exprimat durerea și șocul pierderii printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

"Suntem devastați să aflăm că fostul nostru atacant Kevin Campbell a murit după o boală ce l-a luat rapid de lângă noi. Kevin a fost adorat de toată lumea de la club. Cu toții ne gândim la prietenii și familia sa în aceste momente dificile. Odihnește-te în pace, Kevin", a scris Arsenal pe rețelele de socializare.

După perioada petrecută la Arsenal, Campbell a continuat să impresioneze la Nottingham Forest, Trabzonspor și Everton. La Everton, el a devenit un adevărat erou pentru fanii clubului, unde a jucat 160 de meciuri și a marcat 50 de goluri. Everton a transmis un comunicat în care își exprimă regretul profund pentru pierderea unuia dintre cei mai populari și iubiți foști atacanți ai clubului. 

"Nu doar un adevărat erou de pe Goodison Park și un mare favorit al fanilor, Kevin a fost primul căpitan de culoare al Blues și, de asemenea, o persoană incredibilă, așa cum ar ști oricine a avut plăcerea de a-l întâlni", s-a regăsit în mesajul postat de formația din Liverpool pe Twitter / X.

Campbell și-a încheiat cariera cu stagii la West Brom și Cardiff înainte de a se retrage în 2007. Atacantul va fi amintit nu doar pentru abilitățile sale pe teren, ci și pentru personalitatea sa carismatică și impactul pozitiv pe care l-a avut asupra colegilor și fanilor.

"Odihnește-te în pace, Kevin!", a scris clubul Besiktas pe Twitter.

"Vești cu adevărat triste. Zbor lin spre cer, Kevin", a transmis pagina oficială UEFA.

"Condoleanțele noastre sincere către familia și prietenii lui Kevin, cât și pentru toți cei de la Everton", a răspuns pagina oficială Premier League.

"Vești cu adevărat oribile. Sincerele noastre condoleanțe pentru cei apropiați lui Kevin în aceste momente dificile", a transmis clubul Barnsley pe Twitter.

"Toți cei de la Athletic Club trimitem cele mai sincere condoleanțe pentru familia și prietenii lui Kevin, cât și pentru cei ce l-au cunoscut", a transmis clubul Athletic Bilbao, alături de o poză atașată din duelul de pe Goodinson Park din august 2002.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!