Arabia Saudită, gazda Cupei Mondiale din 2034!? Australienii sunt revoltați

Cupa Mondiala Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Octombrie 2023, 17:35
Data actualizarii: Duminica 08 Octombrie 2023, 17:39

Arabia Saudită speră să primească dreptul de a găzdui Cupa Mondială din 2034 din partea FIFA, iar acest lucru nu-i pică bine deloc Australiei.

Cu procesul de licitație pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034 deschis doar țărilor din Asia și Oceania ca parte a politicii de rotație continentală a FIFA, Arabia Saudită pare ferm în pole position pentru a găzdui a doua Cupă Mondială din Orientul Mijlociu, după Qatar, în 2022. O sursă a declarat pentru Daily Mail: „Cupa Mondială în Arabia Saudită în 2034 nu este doar probabilă, este practic un acord încheiat. Banii au vorbit din nou, iar evenimentul va aduce miliarde de dolari în numerar nou pentru FIFA”.

Președintele AFC, Sheikh Salman bin Ibrahim Al Khalifa din Bahrain, a promis deja suportul „întregii familii fotbalistice asiatice" în sprijinul Arabiei Saudite, ceea ce pare să frustreze potențiali ofertanți rivali, cum ar fi Australia.

Arabia Saudită, favorită certă la găzduirea Mondialului 2034

Întreaga Africă a fost de asemenea trecută pe lista celor care ar susține oferta Arabiei Saudite și, împreună, cele două confederații reprezintă 101 din cei 211 membri ai FIFA. FIFA dorește ca Cupa Mondială din 2034 să aibă loc în Asia sau Oceania, după ce a confirmat recent că turneul din 2030 va fi împărțit între America de Sud, sudul Europei și nordul Africii.

Procesul de licitație pentru 2034 a început la începutul acestui lunii, iar țările au termen doar până la 31 octombrie pentru a-și confirma interesul în a depune o ofertă formală de licitație. În plus, față de Australia și Noua Zeelandă, care au găzduit împreună cu succes Cupa Mondială Feminină din 2023, alte expresii de interes au venit din partea țărilor ASEAN (Filipine, Cambodgia, Indonezia, Laos, Malaezia, Myanmar, Singapore, Thailanda, Vietnam și Brunei), China și candidatura comună dintre Kazahstan și Uzbekistan.

Până în prezent, Arabia Saudită este singurul ofertant confirmat, iar campania lor ar putea să nu fie contestată dacă alții consideră că există prea mult sprijin de câștigat sau prea multe obstacole de depășit, scriu cei de la goal.com.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!