Antrenorul echipei, dat afară după ce a fost atacat dur de Victor Osimhen

victor osimhen Finidi George Nationala Nigeriei Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 08:46
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 08:50

Scandal de proporții la naționala Nigeriei.

Victor Osimhen a stârnit un scandal de proporții în Nigeria după ce l-a insultat pe selecționerul echipei naționale, George Finidi, într-o transmisiune live pe Instagram. Incidentul a declanșat o serie de reacții dure, culminând cu demisia lui Finidi George.

Totul a pornit de la accidentarea lui Osimhen, care l-a obligat să absenteze de la meciurile de calificare la Cupa Mondială împotriva Africii de Sud și Benin (un egal și o înfrângere).

Conform surselor nigeriene, selecționerului nu i-a picat bine dubla absență a lui Osimhen și l-a criticat dur pe atacant: "Nu pot să-l rog în genunchi să joace pentru națională."

Scandal de proporții la naționala Nigeriei

Răspunsul lui Osimhen nu a întârziat să apară. Într-o transmisiune live pe Instagram, atacantul de la Napoli și-a exprimat furia și frustrarea: "M-am accidentat la finalul ultimului meci din campionat (n.r. - Napoli - Lecce) și nu accept speculații. Am jucat mereu cu inima pentru naționala mea, chiar dacă am avut multe accidentări. Mi-am pierdut orice respect pentru selecționer. Voi publica fotografiile cu problema mea medicală și screenshot-uri ale conversațiilor dintre mine și el. Nu mai am stimă pentru selecționer, i-am cerut chiar să plec cu echipa, deși eram accidentat, ca să fim toți împreună."

Înainte ca Osimhen să continue, un membru al staff-ului său i-a luat telefonul din mână. Totuși, dezvăluirile sale au stârnit un val de controverse în Nigeria. 

Scandalul declanșat de Osimhen a avut un efect imediat: selecționerul Finidi George și-a dat demisia. Federația Nigeriană de Fotbal va anunța oficial noul selecționer, care va fi probabil un antrenor străin cu mai multă experiență, având în vedere obiectivul de a obține calificarea la Cupa Mondială, compromisă după primele două meciuri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!