F 1

Sebastian Vettel, gest controversat la ultima cursă de Formula 1! Cum a apărut îmbrăcat la Marele Premiu al Ungariei 

Pilotul german a arătat de ce parte a baricadei se află.

Alecu Mihai
Data publicarii: Luni 02 August 2021, 09:23
Data actualizarii: Luni 02 August 2021, 09:47

Anul 2021 a adus mai multe mișcări sociale de susținere a anumitor minorități, precum Black Lives Matter sau cea LGBT. Sebastian Vettel, pilotul de la Aston Martin, nu s-a ferit în a-și arăta aprecierea pentru persoanele LGBT, care se luptă zilnic cu problemele la care sunt supuși în societatea din ziua de azi, și a avut însemnele "mișcării" pe un tricou, pe cască și pe masca de protecție.

Totuși, pilotul german putea avea probleme în urma gestului său. Regulile din Formula 1 spun că premianții unei curse nu au voie cu tricouri pe podium, însă neamțul nu a ținut cont de asta și a vrut să dovedească că-și asumă orice risc în susținerea cauzei, după ce a încheiat pe locul secund întrecerea de la Budapesta.

  • Sebastian Vettel, gest controversat la ultima cursă de Formula 1! Cum a apărut îmbrăcat la Marele Premiu al Ungariei | sursa foto: Getty Images

"Sunt fericit dacă mă descalifică. Pot să facă orice vor cu mine, chiar nu-mi pasă. O să fac acest gest încă o dată, indiferent", a spus Vettel, conform https://www.mirror.co.uk/sport/formula-1/sebastian-vettel-lgbt-hungary-f1-24664678?fbclid=IwAR2mNbm77S9u_tnzViNJHkRuAlYIYWL94xr6i1OK4M-Ar-4YC4_wp4ilCxA. Organizatorii cursei au decis până la urmă să nu-l sancționeze pe pilot, în principal și din cauza reacției care putea exista după o asemenea decizie.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies