F 1

Max Verstappen pleacă din pole position în MP Emilia Romagna. L-a depășit pe Leclerc pe penultimul tur al sprintului de la Imola

Max Verstappen (Red Bull) a câștigat cursa de sprint de la Imola, obținând astfel poziția din pole position în Marele Premiu Emilia Romagna.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 19:08
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 19:22

Plecat din pole position, actualul campion mondial a fost depășit imediat după start de Charles Leclerc (Ferrari), iar pilotul monegasc a rămas pe prima poziție până aproape de finalul cursei de 100 km.

Cu cinci tururi înaiinte de linia de sosire, Max Verstappen a început ofensiva ș s-a apropiat constant de lider, iar în penultimul tur l-a depășit, obținând astfel victoria. 

Datorită acestui succes, Verstappen a primit opt puncte în clasamentul general, iar în Marele Premiu de duminică va pleca de pe prima poziție.

Clasamentul sprintului de la Imola a fost completat de Sergio Perez (Red Bull), urmat de Carlos Sainz (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Daniel Ricciardo (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas).

Clasamentul general al piloților

Charles Leclerc (Ferrari) - 78 puncte

Carlos Sainz (Ferrari) - 38 puncte

George Russel (Mercedes) - 37 puncte

Sergio Perez (Red Bull) - 36 puncte

Max Verstappen (Red Bull)  - 33 puncte

Clasamentul general al constructorilor

Ferrari – 116 puncte

Red Bull – 69 puncte

Mercedes – 65 puncte

McLaren – 31 puncte

Alpine – 22 puncte

Modifică setările cookies