F 1

Lewis Hamilton, dezgustat: "Nu mă așteptam la scuze!"

Noul sezon al F1 a debutat cu Marele Premiu al Bahrainului, cursă câștigată de pilotul Ferrari Charles Leclerc.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 22 Martie 2022, 16:42
Data actualizarii: Marti 22 Martie 2022, 16:50

Ferrari și Mercedes au dominat prima cursă a sezonului, piloții celor două echipe clasânduse pe locurile unu-doi, respectiv trei-patru. Lewis Hamilton a intrat în acest sezon cu un obiectiv clar: să se impună la finalul sezonului și să devină cel mai titrat pilot din istorie.

A avut șansa să devină lider absolut la finele anului trecut, însă a fost învins, în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, din ultima etapă, de Max Verstappen a profitat de decizia FIA de a introduce un safety car pentr a-i permite să revină din urma lui Hamilton și a reușit să devină campion mondial.

Înaintea Marelui Premiu al Bahrainului, FIA a publicat un document de șapte pagini în care a explicat deciziile luate la cursa de la Abu Dhabi, iar ulterior Hamilton a oferit o primă reacție.

"Din păcate, nu putem să dăm timpul înapoi și să schimbăm trecutul, așa că mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac acum. Nu mă așteptam la scuze și nu a fost ceva cu care mi-am bătut capul. 

Știm că aceasta este calea și că cel mai probabil nu se va întâmpla. Dar măcar există transparență și a fost numită o eroare umană. E un pas pozitiv", a declarat Lewis Hamilton pentru Planet F1.

Ferrari, victorie în prima etapă a sezonului

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului 2022 din Campionatul Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică pe circuitul de la Sakhir (5,412 km).

Leclerc l-a devansat cu 5 sec 598/1000 pe coechipierul său de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz Jr, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat britanicul Lewis Hamilton, la 9 sec 675/1000.

Campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen, a fost nevoit să abandoneze în finalul cursei, din cauza unei probleme mecanice, la fel ca şi colegul său de la echipa Red Bull, mexicanul Sergio Perez.

Scuderia Ferrari obţinuse ultima sa dublă în Formula 1 septembrie 2019, pe circuitul de la Singapore, unde germanul Sebastian Vettel (care concurează acum pentru Aston Martin) şi monegascul Charles Leclerc s-au clasat pe primele două locuri.

  • Următoarea etapă din Marele Circ va avea loc săptămâna viitoare în Arabia Saudită.
Modifică setările cookies