Fernando Alonso Esteban Ocon Formula 1 F 1

VIDEO Fernando Alonso, jignit în direct de un rival din Formula 1: "F**king idiot"

Calificările pentru cursa de sprint din Marele Premiu al Braziliei au oferit un accident între foștii colegi Esteban Ocon (27 de ani / Alpine) și Fernando Alonso (42 de ani / Aston Martin).

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Noiembrie 2023, 19:18
Data actualizarii: Sambata 04 Noiembrie 2023, 19:17

Primul shootout pentru cursa de sprint s-a încheiat cu un steag roșu. Asta după ce Ocon l-a lovit pe Alonso, iar pilotul francez a ajuns în decor. Reluările arată că Esteban Ocon a fost încurcat de Fernando Alonso să-și ducă la capăt turul rapid.

Esteban Ocon, către Fernando Alonso: "F**king idiot"

Pilotul de la Alpine a reacționat dur imediat după impact. Întrebat de inginerul său dacă se simte bine, Ocon a spus că da. Imediat după, acesta l-a înjurat pe Fernando Alonso:  "F**king idiot (n.r idiotul naibii). Sunt bine, da", a spus pilotul în cască.

Alonso a discutat și el cu echipa imediat după accident, dar pe un ton mult mai calm: "Da, ne-am lovit. Sunt bine... Sunt ok, dar cred că sunt destul de avariat. Cred că a intrat direct în mine, nu?", a transmis spaniolul.

Echipa Alpine îl acuză pe Alonso, care nu efectua un tur rapid, că a tras stânga de volan și a intrat pe direcția lui Esteban Ocon.

VIDEO Accidentul dintre Ocon și Alonso

 

 

Ce a urmat la flash-interviu

După ce a părăsit calificările pentru cursa de sprint, Esteban Ocon a stat de vorbă cu reporterii prezenți în Brazilia.

Francezul a spus că nu este vina lui pentru accident: "Oamenii spun că am pierdut controlul mașinii, dar nu e adevărat. Fernando a virat spre stânga și nu mi-a lăsat suficient spațiu. Dacă Fernando ar fi rămas pe partea dreaptă, nu ne-am fi lovit", a spus Ocon.

Alonso a oferit și el o scurtă reacție după ce a ieșit de pe circuit: "Nu am văzut reluarea. Cred că m-am aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Nu am mai putut să continuăm calificările, e păcat că s-a terminat așa".

Pilotul Aston Martin a terminat prima sesiune din calificările pentru cursa de sprint, dar apoi a abandonat.

Cursa de sprint din Brazilia va avea loc în această seară. Britanicul Lando Norris (23 de ani / McLaren) va pleca din pole-position în cursa de sprint. În cursa principală, care va avea loc duminică, Max Verstappen (26 de ani / Red Bull Racing) va pleca din pole-position.

Marele Premiu al Braziliei ajunge la final duminică, de la ora 19:00, când va avea loc marea cursă de la Interlagos. Max Verstappen și-a asigurat deja un nou titlu mondial, iar Red Bull Racing și-a adjudecat titlul la constructori.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!