"O farsă amară!" Vis spulberat pentru Daniele Orsato! Experimentatul arbitru italian prezent la Euro, trimis acasă de UEFA

Daniele Orsato EURO 2024 EURO 2024 Daniele Orsato va arbitra meciul capital cu Suedia! A mai fost la centru la o finala de Cupa Romaniei si la victoria CFR-ului de pe Old Trafford
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 11:53
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 11:58

O farsă amară, așa au numit italienii decizia UEFA de a-l trimite pe Daniele Orsato acasă după încheierea sferturilor de finală ale Campionatului European.

Arbitrul Daniele Orsato s-a întors deja în Italia. Visul său de a-și încheia cariera arbitrând finala Campionatului European din 2024 s-a năruit.

Era considerat favorit de toți, mai ales după desemnarea lui Slavko Vincic la meciul Spania-Franța și a lui Felix Zwayer (o surpriză destul de mare) pentru meciul dintre Anglia și Olanda în semifinale. De fapt, tocmai acești doi arbitri i-au zădărnicit șansele arbitrului italian, scrie presa din Italia.

Orsato își încheie cariera cu o participare la Euro

Principalul său rival pentru meciul de la Berlin din 14 iulie era polonezul Szymon Marciniak, care a avut un sezon sub așteptări, semifinala Champions League dintre Real și Bayern fiind încă un motiv de frustrare.

Totuși, menținerea lui Marciniak în Germania cu doar două meciuri arbitrate are un singur sens: al treilea va fi finala Euro 2024. Alți posibili candidați ar fi Oliver (dar va depinde de parcursul Angliei), Letexier (chiar merită, dar va trebui să vadă ce se întâmplă cu Franța), în timp ce portughezul Soares Dias a plecat acasă, la fel ca Orsato, susțint italienii.

Prestația lui Orsato (patru meciuri) la Euro nu a fost lipsită de controverse, iar acel "du-te dracului" spus la finalul meciului Elveția-Germania, surprins de camere, a influențat cu siguranță decizia UEFA. Astfel, Anglia - Elveția (sfert de finală; 1-1, 5-3 d.l.p.) va rămâne ultimul meci din cariera sa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!