Dupa 14 ani, fara granzii din Bucuresti in Cupa

Autor: Sport.ro
Joi 28 Februarie 2008, 13:30
CUPA ROMANIEI - LA MAJORAT

"Cupa Romaniei este competitia surprizelor", spun fotbalistii. Orice se poate intampla, mai ales ca este cel mai scurt drum catre glorie, spre Europa, intaresc tot ei. Ultimii ani nu au confirmat teoria. Daca pe parcursul Cupei s-au mai infiltrat "buturugi mici", pana la urma tot granzii au fost cei care au castigat. Triumful final si l-au impartit tot Steaua, Dinamo, Rapid. Ultima, Rapid, a facut o adevarata traditie in ultimii ani. Dinamo a avut cateva sezoane la rand in care Cupa era un trofeu de casa. Steaua a avut si ea momentele ei de glorie, dar in Ghencea, Cupa Romaniei nu mai este de mult un trofeu la moda.

Dupa 14 ani de dominatie a granzilor, iata ca al doilea trofeu al fotbalului romanesc poate ajunge la altcineva in afara celor trei monstrii din Bucuresti. Nu intamplator, si campionatul se apropie de un deznodamant asemanator: titlul in provincie, dupa 17 ani de absenta.

Ultimul sezon in care semifinalele s-au jucat fara "capitaliste" a fost in 94. U Cluj, Gloria Bistrita, U Craiova si FC Arges sunt cele patru performere de acum 14 ani. Urziceni, Mioveni, Brasov si CFR Cluj sunt surprizele din acest sezon. Acum 14 ani, finala a fost castigata de Craiova. Cine va pune mana pe trofeu in acest sezon? 

Bilanțul exploziei din Beirut a ajuns la 78 de morți și 4.000 de răniți. Ce ar fi provocat deflagrația
BRAT