emiliano Martinez Argentina Franta kylian mbappe Mauricio Pinilla CM 2022

Emiliano Martinez, făcut praf în America de Sud: "Cine ești tu să râzi de Mbappe? Ți-a dat 4 goluri din 4 șuturi"

Emiliano Martinez, portarul Argentinei, rămâne ținta criticilor la mai bine de o săptămână după finala Cupei Mondiale contra Argentinei, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 08:55
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 08:54

Desemnat cel mai bun portar al turneului, Martinez a făcut un gest obscen în timp ce ținea în mână premiul, însă nu s-a oprit aici. În vestiar a strigat "un minut de reculegere pentru Mbappe!", iar la sărbătoarea din Buenos Aires s-a amuzat ținând în mână o păpușă cu chipul aceluiași Mbappe.

Continuă criticile la adresa lui Emiliano Martinez

"Dibu", așa cum este cunoscut portarul, a fost criticat de mai multe persoane importante din fotbal, care au catalogat gesturile sale "stupide" sau "lipsite de maturitate", iar ultimul contestatar al argentinianului este Mauricio Pinilla (38 de ani), fost internațional chilian.
 
Pinilla, de două ori câștigător al Copei America cu Chile, s-a retras din fotbal în 2021, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Italia. Fostul atacant a criticat în termeni duri gesturile lui Martinez, despre care spune că nu avea dreptul să râdă de Mbappe, având în vedere că starul Franței a marcat patru goluri în finală (trei în 120 de minute și unul la loviturile de departajare).

"Dacă eram eu portar și încasam patru goluri din patru șuturi (n.r - ale lui Mbappe), nici măcar nu mai apăream la parada și nici nu luam în mână păpușa cu chipul lui Mbappe.

Când noi am fost de două ori campioni ai Americii de Sud nu ne plimbam cu poze cu Messi sau ceva de genul acesta. Cine sunt eu să râd de Messi? Cine e Dibu Martinez? Cine e el să râdă de Mbappe?", a spus Pinilla, potrivit Ole.

Unai Emery îl trage la răspundere pe Emiliano Martinez

Antrenorul lui Aston Villa, Unai Emery, va vorbi cu argentinianul Emiliano Martinez, portarul echipei sale, despre felul cum a sărbătorit acesta câştigarea Cupei Mondiale din Qatar, informează L'Equipe.
 
Obişnuit cu provocările, Martinez va avea o discuţie cu antrenorul său de la Aston Villa, Unai Emery, atunci când va reveni la echipa de club.
 
"Când simţi o emoţie puternică, este greu să te controlezi. Voi vorbi cu el săptămâna viitoare despre felul cum a sărbătorit. Îl respect acolo, este cu echipa naţională. După aceea, va fi cu noi şi va fi responsabilitatea noastră. Putem vorbi despre asta", a declarat vineri Emery într-o conferinţă de presă.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!