Primul club uriaș care refuză să participe în Superliga Europei: ”În afară de Real și Barcelona, nimeni nu vrea”

Atletico Madrid SUPERLIGA EUROPEI Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Decembrie 2023, 17:25
Data actualizarii: Joi 21 Decembrie 2023, 17:25

Proiectul Superligii Europei, prezentat în spațiul public în urmă cu doi ani, s-ar putea lansa în viitorul apropiat.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât, joi, că proiectul unei noi competiţii europene intercluburi, Super Liga, nu are nevoie de autorizarea prealabilă din partea UEFA şi consideră ilegală interdicţia impusă cluburilor şi jucătorilor să participe la ea, sub ameninţarea sancţiunilor.

În competiția care urmează a fi organizată pentru fotbalul masculin, 64 de cluburi vor fi împărțite în trei eșaloane diferite. Primele două ”Star” și ”Gold”, cu câte 16 echipe, iar restul de 32 de formații vor evolua în ”Blue”.

Atletico Madrid refuză să participe în Superliga Europei!

Chiar dacă proiectul a fost prezentat cu cele mai mari cluburi din Europa, un ”colos” refuză să participe în competiția care nu va fi organizată sub umbrela UEFA. Este vorba despre Atletico Madrid, care a emis și un comunicat oficial.

În comunicatul emis, cei de la Atletico Madrid nu au omis faptul că rivalele din campionatul Spaniei, Real Madrid și Barcelona, militează pentru înființarea Superligii Europei.

”Familia fotbalului european nu vrea Superliga Europeană. Germania, Franța, Anglia, Italia, Spania (cu o excepție pentru Real Madrid și Barcelona), nu vor Superliga.

Noi suntem pentru a proteja familia fotbalului european, campionatele interne și asigurarea calificării în competițiile europene prin performanțele de pe teren în fiecare sezon”, se arată în comunicatul emis de clubul de pe Wanda Metropolitano.

Cum a luat naștere proiectul Superligii Europei

În aprilie 2021, douăsprezece cluburi majore din fotbalul european au lansat proiectul Superligii, o competiţie privată, cu un potenţial comercial enorm, printr-o ofensivă lansată la miezul nopţii, chiar înainte de o vestă reformă a Ligii Campionilor, aflată în concurenţă directă.

Atacate prin surprindere, UEFA şi FIFA au ameninţat imediat cu sancţiuni, iar comunicarea dezastruoasă a "rebelilor" şi opoziţia puternică venită din partea suporterilor, în special a celor din Anglia, au determinat mai multe ţări să ia în considerare măsuri legislative, forţând nouă dintre cluburile rebele să arunce prosopul şi să se retragă din proiectul Super Ligii în mai puţin de 48 de ore.

Doi ani mai târziu, doar Real Madrid şi FC Barcelona nu au dezarmat, în timp ce Juventus Torino - care şi-a pierdut fostul conducător, Andrea Agnelli, la sfârşitul anului 2022 din cauza unor proceduri judiciare în Italia pentru nereguli în gestionarea clubului - s-a retras din proiect în iulie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!