GALERIE FOTO Lovitură de zile mari pentru Sabrina Ionescu, baschetbalista din România care strălucește în WNBA! 

Sabrina Ionescu Caitlin Clark Indiana Fever New York Liberty WNBA Baschet
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 12:56
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 13:04

Sabrina Ionescu are o carieră spectaculoasă în baschetul din Statele Unite ale Americii. 

Tânăra jucătoare cu origini românești face spectacol în WNBA la New York Liberty, acolo unde a fost aleasă pe prima poziție din draft-ul WNBA din 2020. Sabrina a devenit prima jucătoare care a obținut 2000 de puncte, 1000 de pase decisive și 1000 de recuperări în carieră. 

Superstarul din WNBA a fost selecționată în naționala feminină de baschet a Statelor Unite pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Pentru Ionescu, campioană mondială în 2022, aceasta va fi prima ediție a Jocurilor Olimpice din carieră.

Adversara lui Ionescu, OUT din lot!

Caitlin Clark, o nouă stea a baschetului feminin și Point Guard pentru Indiana Fever, nu a fost selecționată pentru JO 2024, ceea ce a suscitat dezbateri şi critici în mass media şi rețelele de socializare, mai ales având în vedere rivalitatea sa cu jucătoarea de origine română.

Caitlin Clark, 22 ani, considerată una dintre cele mai bune jucătoare din toate timpurile la nivel universitar, a fost "first pick" la draftul WNBA din aprilie 2024 de către echipa din Indiana.

Echipa feminină de baschet a Statelor Unite a câştigat ultimele şapte titluri olimpice consecutive, dintr-un total de nouă.

"Sincer, nu sunt decepționată. Asta îmi dă un motiv să muncesc, este un vis. Sper că într-o zi aş putea participa, că aş putea fi acolo peste patru ani", a declarat Clark, conform ABC News.

"Am selecționat o echipă care, suntem convinşi, va reprezenta țara noastră la cel mai înalt nivel la Paris", a declarat Jennifer Rizzotti, preşedinta comitetului echipei naționale feminine de baschet a SUA.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!