Elena Pagu 100m Julia Hawkins record mondial veterani Atletism

"Uraganul" Hawkins a lovit din nou! A alergat suta de metri în 62.95 secunde, dar a stabilit un nou record mondial

O alergătoare de 105 ani a stabilit un nou record mondial pentru categoria sa de vârstă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 12:42
Data actualizarii: Vineri 12 Noiembrie 2021, 12:53

Julia "Uraganul" Hawkins, o americancă de 105 ani statul american Louisiana, a devenit recordmenă mondială la categoria 105+, după ce a parcurs proba de 100 metri în 62,95 secunde. Performanța a fost reușită în cadrul 2021 Louisiana Senior Games, iar alergătoarea a avut o floare la ureche și a fost aplaudată frenetic de familia sa și de spectatorii prezenți în tribune. Supranumită "The Flower Lady" ("Doamna cu Flori"), Julia a început să concureze în competiții oficiale de seniori la vârsta de 100 de ani și a devenit cunoscută în întreaga lume. 

"Cu cât îmbătrânești, cu atât trebuie să ai mai multe pasiuni. A fi activ este una dintre cele mai importante pasiuni ale mele. Mă tot gândesc: 'De ce sunt încă aici? De ce nu m-a chemat încă Domnul la el?'. Vreau să fiu un model pentru ceilalți, oamenii spun că vor să fie la fel ca mine când vor îmbătrâni. Și cred că, dacă pot să le fac pe plac oamenilor și să le dau speranță, atunci merită să trăiesc mai mult", a declarat aceasta pentru USA Today. 

Și România are o campioană mondială de vârsta a treia!

Românca Elena Pagu (95 ani) este multiplă campioană națională, europeană și mondială în proba de marș și în cele de viteză 60m și 100 m pentru seniori. Ea s-a născut 25 iulie 1926, în localitatea Dumbrava Roşie, lângă Piatra-Neamţ. A început să se antreneze de la 9 ani, când mergea 18 km pe zi până la şcoală, dar s-a apucat serios de alergat cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, încercând să scape de o depresie. Acum locuiește într-un apartament din Vitan, în care are o vitrină plină de zecile de medalii câștigate de-a lungul anilor.

Aceasta a declarat că secretul său este simplu, "nu a mai luat un medicament de 20 de ani, iar în fiecare seară bea câte o jumătate de pahar de vin, o tărie. Pot să beau vin, un pic, jumătate de pahar, după masa de seară". Bucureșteanca s-a apucat de alergare la 57 de ani, acum are antrenor și manager și deține recordul mondial în proba de 3 kilometri marș la categoria 90+ (27:25,90), pe care l-a îmbunătățit de mai multe ori.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!