FOTO Gebrie Erkihun a câștigat semimaratonul organizat de Constantina Diță. Kenya, la putere în București 

Constantina Dita Gebrie Erkihun Kenia semimaraton bucuresti Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 16:38
Data actualizarii: Duminica 17 Aprilie 2022, 16:46

Atletul kenyan Gebrie Erkihun a câştigat cu timpul de 1 oră, 3 minute şi 17 secunde ediţia a şasea a Semimaratonului Internaţional Bucureşti by Constantina Diţă care a avut loc, duminică, în centrul Capitalei.

Conform rezultatelor oferite de organizatori, acesta a fost urmat pe podium de alţi doi conaţionali, Robert K. Mwei (1 oră, 3 minute şi 18 secunde) şi Asmamawu Diro (1 oră, 3 minute şi 54 de secunde).

La feminin, primele locuri au revenit de asemenea sportivelor din Kenya. Winfridah Mopraa Moseti s-a impus cu 1 oră, 11 minute şi 43 de secunde, urmată de Birtukan Workineh, cu 1 oră, 11 minute şi 48 de secunde şi de Rebbeca Tanui cu 1 oră, 12 minute şi 23 de secunde.

Cursa de 10 kilometri din cadrul evenimentului atletic de duminică a fost câştigată la masculin de Ianislav Todorov (33 de minute şi 57 de secunde, Bulgaria), urmat de Hunor Beres (34 de minute şi 15 secunde, România) şi Alex Ion (34 de minute şi 31 de secunde, România).

Cursa feminină a fost dominată de reprezentantele României, Alina Lepădatu ocupând prima poziţie cu 31 de minute şi 48 de secunde, în timp ce locurile 2 şi 3 au revenit Andreei Stavilă, cu 40 de minute şi 5 secunde, respectiv Mariei Adriana Gherghinoiu, cu 40 de minute şi 12 secunde.

Premiile totale oferite de organizatori la ediţia a 6-a a Wizz Air Bucharest International Half Marathon by Constantina Diţă s-au ridicat la 20.000 de euro. Medaliaţii curselor au încasat până la 2.000 de euro, dar au fost oferite totodată şi vouchere pentru zboruri comerciale, articole sportive şi de recuperare medicală.

Evenimentul atletic organizat de campioana olimpică de la Beijing 2008 Constantina Diţă este certificat "World Athletics Road Race Label", o parte din încasări fiind redirecţionată către Comitetul Paralimpic Român. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!