Constantina Dita Tomescu a intrat in Cartea Recordurilor! VEZI ce a declarat:

Maratonista romana Constantina Dita a intrat, incepand de luni, in World Records Academy, ca fiind cea mai in varsta campioana olimpica de maraton din toate timpurile.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iunie 2009, 14:16
Data actualizarii: Marti 09 Iunie 2009, 14:31

Omologarea recordului a fost anuntata marti pe site-ul oficial al institutiei, worldrecordsacademy.org.

Sportiva romana a castigat titlul olimpic de la Jocurile Olimpice de la Beijing, la varsta de 38 de ani, cu opt ani mai mult decat performera precedenta, portugheza Rosa Mota, castigatoare la JO de la Seul in 1988, la 30 de ani.

World Records Academy noteaza ca victoria atletei Constatina Dita a fost un moment memorabil, performanta ei urmand a face parte de acum nu doar din istoria olimpica, ci si din recordurile acestei organizatii.

De celalalta parte, Valeriu Tomescu, antrenorul Constantinei Dita pentru JO de la Beijing, a fost inregistrat drept cel mai tanar antrenor al unei campioane olimpice de maraton.

Tomescu avea doar 32 de ani la momentul in care atleta castiga titlul olimpic la Beijing.

World Records Academy este organizatia lider la nivel mondial in certificarea de recorduri si membra a National Geographic Society. Fiecare record mondial este verificat de un comitet international cuprins din firme de avocatura, notari publici, consultanti de specialitate, fosti sportivi, lideri ai organismelor sportive internationale si reprezentanti ai presei.

Modifică setările cookies