Manchester United Anglia

Profit URIAS! Manchester United e fabrica de bani! Cei 2 milioane de "seici" care au bagat bani in club

►Manchester United a inregistrat  venituri uriase in ultimul an
►Rezultatele catastrofale nu au afectat bilantul contabil
►Clubul isi achita datoriile imense

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 08:39
Data actualizarii: Miercuri 10 Septembrie 2014, 08:44

Manchester United va anunta in aceste zile incasari record de 520 de milioane de euro, in ciuda ratarii calificarii in Champions League. 

Clubul englez nu are investitor puternic din lumea araba sau rusia precum alte cluburi importante din Europa, dar se bazeaza pe un grup urias de fani care cumpara produsele clubului si pe actiunile de la bursa din New York. 

Manchester United a vandut 2 milioane de tricouri in intreaga lume in ultimul an si 5 milioane de produse in total cu sigla clubului. Veniturile clubului englez au crescut cu 18-19% fata de anul trecut. 

Anuntul a fost facut la bursa de la New York: "Tricoul si echipamentele de antrenament ale lui Manchester United sunt redesenate complet in fiecare an. Lansarea anuala a noului tricou e un eveniment foarte important pentru comunitatea noastra globala de fani. 

Rezultatul este un business de 5 milioane de produse cu sigla lui Manchester United vandute, din care sunt 2 milioane de tricourile echipei", scrie in anunt. 

Totusi, actiunile lui Manchester United de la bursa au scazut luni de la 19 la 15 dolari, inaintea anuntarii veniturilor pe ultimul an. Investitorii se temeau de o scadere dramatica a incasarilor din club dupa rezultatele sale sub comanda lui David Moyes. 

Manchester United a semnat in ultimul an si cele mai mari contracte de sponsorizare din istoria fotbalului, cu Chevrolet si Adidas. Primul a intrat deja in vigoare, al doilea, de peste 80 de milioane de euro pe an, va incepe de anul viitor. 

Profitul obtinut va fi redirectionat catre datoria imensa a clubului, care a scazut sub 500 de milioane de euro in ultimii ani. 

Manchester United este clubul cu cei mai multi suporteri din lume, dupa succesul urias sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

Studiile estimeaza 354 de milioane de suporteri pentru clubul englez in intreaga lume, in timp ce Barcelona se afla pe locul 2, la o distanta destul de mare - cu 270 de milioane de fani pe glob. 

Modifică setările cookies