Manchester United david de gea Diogo Costa Premier League Anglia

Manchester United i-a găsit înlocuitor lui David de Gea! Suma enormă pe care „diavolii roșii” trebuie să o achite pe noul portar

David de Gea se află de 11 ani la Manchester United.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 16:45
Data actualizarii: Vineri 11 Noiembrie 2022, 16:52

„Diavolii roșii” l-au achiziționat pe David de Gea în vara anului 2011 de la Atletico Madrid, pentru 25 milioane de euro, moment în care cota spaniolului pe piață, potrivit Transfermarkt, era de 12 milioane. Acum, portarul valorează 15 milioane, însă în 2018 a atins suma de 70 milioane de euro.

Acum, conducerea formației de pe Old Trafford pare că își dorește să cumpere un alt portar. Jurnalistul sportiv Nicolo Schira, expert în transferuri, a scris pe rețelele social media că United țintește un transfer către Diogo Costa, goalkeeperul Portugaliei și al lui FC Porto.

Costa are o cotă impresionantă pe Transfermarkt. Portughezul valorează nu mai puțin de 35 milioane de euro și are o clauză de reziliere de 75 milioane. A semnat cu FC Porto în vara anului 2019 și și-a prelungit contractul pe cinci ani, chiar la începutul lui noiembrie a acestui an.

Cifrele lui David de Gea

De când a fost transferat pe Old Trafford, de Gea a bifat 506 apariții în tricoul „diavolilor roșii” și a reușit 174 de meciuri fără gol primit. Portarul a strâns peste 45.000 de minute în tricoul lui Manchester United și s-au înscris împotriva lui nu mai puțin de 551 de reușite.

  • La naționala Spaniei, goalkeeperul de 1,89 m a fost convocat de 45 de ori

În această stagiune, David de Gea a apărat în toate cele 13 meciuri ale lui Manchester United din Premier League, a primit 19 goluri și a blocat cu succes poarta în cinci partide. În Europa League, a încasat doar trei, iar în patru meciuri a securizat punctele pentru formația lui Erik ten Hag fără gol primit.

Modifică setările cookies