Un miracol nu vine niciodata singur! Nascut in Leicester, Selby a castigat titlul mondial la snooker! A dedicat trofeul echipei de fotbal

Englezul Mark Selby a castigat al doilea sau titlu mondial la snooker, dupa ce l-a invins pe chinezul Ding Junhui cu 18-14 in finala Campionatului Mondial disputata la Crucible Theatre din Sheffield.

Selby, nr. 1 mondial, campion mondial si in 2014, l-a condus pe Ding pe toata durata finalei (6-0, 10-7, 14-11, 16-14), chiar daca acesta a revenit pe final, si s-a impus cu 18-14, devenind al 13-lea jucator care are in palmares cel putin doua titluri mondiale.

"Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simtit mai multa presiune decat atunci. A fost o finala dificila, Ding a pus presiune", a declarat Selby, care a incheiat meciul la cateva minute dupa ce echipa de fotbal din orasul sau, Leicester, si-a asigurat matematic primul titlu din Premier League.

"Am avut un start ratat, am fost condus cu 6-0. Am fost putin nervos, pentru ca nu am mai ajuns pana acum intr-o finala", a declarat Ding, 29 ani, care ocupa locul 17 mondial inainte de competitie.

Doar trei jucatori din afara Marii Britanii si Irlandei au castigat titlul mondial la snooker: australianul Horace Lindrum (1952), canadianul Cliff Thorburn (1980) si australianul Neal Robertson (2010). 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies