SOC IN SPANIA! Contador, suspendat OFICIAL doi ani pentru DOPAJ! Toate victoriile din 2010 si pana astazi i-au fost ANULATE

Autor: Sport.ro
Luni 06 Februarie 2012, 15:30

	SOC IN SPANIA! Contador, suspendat OFICIAL doi ani pentru DOPAJ! Toate victoriile din 2010 si pana astazi i-au fost ANULATE

Alberto Contador a fost suspendat doi ani de Tribunalul de Arbitraj Sportiv dupa ce a fost depistat pozitiv la Turul Frantei in 2010.

Contador pierde competitia din 2010 in favoarea luxemburghezului Andy Schleck.

Suspendat pana la 6 august 2012, el nu va putea participa la editia din acest an a Marii Bucle.

Victoriile lui Contador din 2011, in special Turul Italiei, sunt de asemenea pierdute de rutierul acum in varsta de 29 de ani.

"TAS se va pronunta ulterior, intr-o decizie separata, pe tema cererii depuse de Uniunea Internationala de Ciclism (UCI), privind amendarea lui Alberto Contador cu 2,485 de milioane de euro", a precizat TAS.

Forul de la Geneva, care l-a suspendat cu efect retroactiv din 25 ianuarie 2011, a luat in considerare si suspendarea provizorie a lui Contador, din august 2010 pana in februarie 2011.

Decizia a fost data de instanta formata din trei membri: israelianul Efraim Barack, elvetianul Quentin Byrne-Sutton si germanul Ulrich Haas.

TAS a intarziat audierile in cazul Contador, dupa ce fost sesizat de Uniunea Internationala de Ciclism (UCI), pe de o parte, si de Agentia Mondiala Antidoping, pe de alta parte, in urma achitarii rutierului de catre forul spaniol de profil.
Contador, castigator al Turului Frantei in 2010, a fost depistat pozitiv in timpul competitiei, la 21 iulie. In esantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenta urmelor prin faptul ca ar fi fost victima unei contaminari alimentare si a obtinut castig de cauza la federatia spaniola, prima instanta competenta in acest caz.

Castigator al Turului Italiei in luna mai 2011, rutierul spaniol s-a clasat doar pe locul cinci la editia de anul trecut a Turului Frantei, ceea ce a reprezentat prima infrangere intr-o competitie importanta in ultimii patru ani.

Municipiul București va fi modernizat. Capitala va avea zece mari căi de acces
BRAT
Modifică setările cookies