2 octombrie 2017 13:34

O femeie din Vaslui, "prima doamna" a Cataluniei! Sotul sau este cel care a initiat referendumul de ieri! UPDATE: Ultimul bilant: aproape 1000 de raniti


	O femeie din Vaslui, "prima doamna" a Cataluniei! Sotul sau este cel care a initiat referendumul de ieri! UPDATE: Ultimul bilant: aproape 1000 de raniti

Spania a fost zguduita duminica de un scandal monstru. Fortele de ordine s-au luptat cu civilii pe strazi, iar ciocnirile s-au soldat cu aproape 1000 raniti.

Marcela Topor este numele romancei care ar putea deveni, intr-o situatie ideala pentru catalani, "prima doamna" a regiunii Catalunia. Romanca originara din Vaslui este sotia lui Carles Puigdemont, presedintele ales al regiunii, si omul care a initiat referendumul de ieri.

Marcela Topor este absolventa a Facultatii de Limbi Straini din Iasi, si motivul pentru care Carles Puigdemont vorbeste, pe langa catalana, spaniola, engleza si franceza, si limba romana, scrie Libertatea.

Puigdemont a calatorit de multe ori in Romania, alaturi de sotia lui, inainte sa devina presedintele Cataluniei. Sotia lui a evitat expunerea publica, mai ales atunci cand a fost vorba de problemele fierbinti ale regiunii.

Independenta Cataluniei - sanse aproape de zero

In ciuda evenimentelor de ieri, a iesirilor publice ale unor figuri cunoscute in toata lumea, ca Gerard Pique, si a dorintei majoritatii catalanilor, sansele ca regiunea sa isi obtina independenta sunt aproape nule.

Referendumul de ieri a fost declarat ilegal de catre Curtea Constitutionala din Spania, acesta fiind de fapt motivul care a dus la ciocnirile violente din strada.

Serviciile de urgenta catalane au anuntat ca 844 de persoane au fost ranite duminica in Catalonia in urma incidentelor violente care au avut loc intre Politie si sustinatorii independentei, scrie News.ro.

Toate cele 844 de persoane au primit ingrijiri medicale fie la fata locului, fie in spitale.

Dintre acestea, 355 au fost ranite la Barcelona, unde au avut loc cele mai multe ciocniri intre protestatari si fortele de ordine care aveau ca misiune oprirea procesului electoral.

FULLSCREEN
Galerie Foto
 • /
4 comentarii
 • 2 octombrie 2017
  mumu oricum,numai ziaristi handicapati avem.comentariile bune ce deranjeaza nu le posteaza,doar ale de cocalari si manelisti....
 • 2 octombrie 2017
  Unu mic Iluminati confirmed...
 • 2 octombrie 2017
  Bănel E bine ca e din Vaslui, poate ajuta la violarea suvernitatii Spaniei asupra Cataluniei....
 • 2 octombrie 2017
  adam Cum se scrie corect ? cum ati scris voi, "Limbi Straini din Iasi", sau cu doi de "i", adica - Limbi Strainii din Iasi ?...
Mesajele protestatarilor: ”Nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, suntem buni doar în preajma alegerilor!”
BRAT