VIDEO Cea mai nebuna finala de Cupa! Nici acum nu se stie cine a castigat in 1988!

Cupa Romaniei Dinamo Steaua Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Mai 2010, 11:41
Data actualizarii: Marti 25 Mai 2010, 11:53

Fara indoiala, finala Cupei Romaniei din 1988 ramane o enigma.

Miercuri, 21.00 finala Cupei: Vaslui - CFR, la ProTV si pe www.sport.ro!

De fata cu toti generalii regimului comunist, Steaua - Dinamo s-a intrerupt la scorul de 1-1, cand stelistii lui Iordanescu au parasit terenul pentru ca arbitrul nu a validat golul lui Balint. Echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo, a luat Cupa si a dansat pana dimineata cu ea pe masa. La sedinta oficiala de infierare a Stelei, Dinamo s-a prezentat fara capacul Cupei, pierdut de un fotbalist in taxi.


In 1988, Steaua era campioana si urmarea eventul impotriva unei Dinamo formata din jucatori tineri ca Lupu, Lupescu sau Raducioiu. Tot Steaua a deschis scorul pe stadionul 23 august, in minutul 27, prin Lacatus. "Cainii" au egalat in minutul 87 prin tanarul Raducioiu, care avea 18 ani atunci.

Steaua s-a aruncat in atac pe final, iar in minutul 90 a venit si egalarea dupa o faza marca Hagi-Balint. Arbitrul a fluierat insa offside si implicit anularea golului marcat de Balint, spre mania lui Valentin Ceausescu. Acesta a ordonat retragerea echipei de pe teren in semn de protest, iar Dinamo a primit trofeul.

In acel moment, Dinamo a primit trofeul, dar FRF avea sa revina asupra deciziei si sa dea victorie pentru Steaua cu 2-1. Dupa Revolutie insa, Steaua a oferit trofeul dinamovistilor, dar acestia au refuzat.


VIDEO Vezi golul marcat de Raducioiu!

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!