Propunere inedita a unei firme spatiale! Vor sa trimita pasageri in stratosfera intr-un balon! Cand ar fi gata proiectul 

Propunere inedita a unei firme spatiale! Vor sa trimita pasageri in stratosfera intr-un balon! Cand ar fi gata proiectul 

O companie spatiala vine cu o propunere neobisnuita. 

Turismul spatial nu mai pare imposibil, iar o companie spatiala noua vine cu o super propunere prin care oamenii pot calatori in stratosfera. 

Space Perspective planuieste sa lanseze baloane gigante, care inainte erau folosite pentru a trimite incarcaturi in stratosfera, pentru a trimite oameni intr-o experienta unica. 

"O calatorie pana la 'marginea' spatiului, pentru a vedea cea mai frumoasa priveliste cu Pamantul", promite Space Perspective. 

Experienta promite sa fie diferita fata de calatoria cu o racheta spatiala, care se deplaseaza cu viteza. Compania isi propune o calatorie lenta, prin care pasagerii se pot bucura de experienta. 

Balonul nu va ajunge in spatiu, ci in stratosfera Pamantului, stratul superior al atmosferei. Altitudinea ar fi undeva la 30 de kilometri deasupra planetei noastre. 

"Propulsorul" ar fi un balon transparent masiv, umplut cu hidrogen a carui viteza de urcare ar fi de 10 kilometri pe ora. In ambarcatiune ar intra 8 pasageri, impreuna cu un pilot, iar durata zborului s-ar ridica la 6 ore, dintre care doua deasupra Pamantului. 

Compania intentioneaza sa faca posibila aceasta experienta pana in anul 2024. 

  • Propunere inedita a unei firme spatiale! Vor sa trimita pasageri in stratosfera intr-un balon! Cand ar fi gata proiectul
VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile au făcut prăpăd în toată țara. Bilanțul ciclonului din Marea Neagră care a lovit România
BRAT
Modifică setările cookies