Ugur Sahin Virale

Pandemia le-a bagat bani cu fara oprire in buzunare. Averile lor au EXPLODAT in ultimul an. Sumele ASTRONOMICE din conturi

Revista Forbes a intocmit o lista de 50 de medici, oameni de stiinta si antreprenori care s-au imbogatit anul acesta ajutand la lupta cu COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Decembrie 2020, 12:38
Data actualizarii: Joi 31 Decembrie 2020, 13:00

Pandemia a infectat peste 80 milioane de oameni si a provocat aproape 2 milioane de decese in intreaga lume. Astfel, oamenii de stiinta, medicii si afaceristii au colaborat la dezvoltarea unor tratamente eficiente sau vaccinuri care sa permita la un moment dat reluarea vietii normale.

Revista Forbes a intocmit o lista de 50 de profesionisti care s-au alăturat clubului privilegiat al miliardarilor din sectorul sanatatii in 2020. Se remarca cei care apartin companiilor Pfizer, BioNTech și Moderna, creatorii mult asteptatelor vaccinuri impotriva virusului. Iata cum arata un Top 5 al oamenilor a caror avere a explodat in 2020:

1. Ugur Sahin (foto) - 4,2 miliarde de dolari. Este cofondatorul BioNTech, compania care a lucrat cu Pfizer pentru a dezvolta vaccinul impotriva coronavirusului administrat deja in Romania. Medicul de origine turca locuiește în Germania si a creat BioNTech in 2008 impreună cu sotia sa Özlem Türeci.

2. Stephane Bancel - 4,1 miliarde de dolari. Este omologul lui Sahin în Franta, CEO al companiei Moderna după ce și-a părăsit jobul de la compania franceză de diagnosticare BioMérieux, unde a avut aceeași funcție. Deține aproximativ 6% din Moderna.

3. Yuan Liping - 4,1 miliarde de dolari. Detine 24% din principala companie producătoare de vaccinuri din China, Shenzhen Kangtai Biological Products, ale carei cote au crescut, de la începutul anului 2020, cu 90%. Este producatorul chinez al vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea din Oxford, cu acordul de a produce 200 de milioane de doze. 

4. Hu Kun - 3,9 miliarde de dolari. Este presedintele Contec Medical Systems, un producator de dispozitive medicale (nebulizatoare, stetoscoape, monitoare de tensiune arteriala etc.) cu sediul in orasul Qinhuangdao, situat în nord-estul Chinei.

5. Carl Hansen - 2,9 miliarde de dolari. Este CEO și cofondator al AbCellera, o companie de biotehnologie din Vancouver, care utilizeaza inteligenta artificiala si invatarea automata pentru a identifica cele mai promitatoare tratamente cu anticorpi pentru boli.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies