Virale

Descoperirea care ar putea revolutiona medicina! Mai multi oameni de stiinta au descoperit un tratament ce ar putea trata paralizia: cum au reusit

Pentru prima oara in istorie, a fost descoperit un remediu ce ar putea trata leziunile grave ale coloanei vertebrale.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Ianuarie 2021, 09:24
Data actualizarii: Sambata 23 Ianuarie 2021, 09:29

Oamenii de stiinta au reusit sa faca mai multi soareci paralizati sa poata merge din nou, dupa ce au reusit sa le trateze nervii din maduva spinarii cu noua tehnica.

Nervii deteriorati au reusit sa fie regenerati si intr-un mod absolut incredibil, soarecii au trecut de la a fi complet imobili la a merge din nou in doar cateva saptamani dupa tratament.

  • Descoperirea care ar putea revolutiona medicina! Mai multi oameni de stiinta au descoperit un tratament ce ar putea trata paralizia: cum au reusit

Dietmar Fischer este seful studiului de cercerater si a declarat ca succesul a reprezentat o "surpriza uriasa", deoarece reconstruirea nervilor spinali a fost declarata pana la acest punct imposibila.

Potrivit Daily Star, noua terapie revolutionara ar putea restabili intr-o buna zi si deplasarea deplina a pacientilor umani care au suferit leziuni la nivelul maduvei spinarii.

Oamenii de Stiinta de la Universitatea Ruhr din Bochum spun ca au folosit o anumita proteina care i-a ajutat la regenerarea nervilor:

"Lucrul special al studiului nostru este ca proteina nu este utilizata numai pentru a stimula acele celule nervoase care o produc singure, ci si ca este transportata si mai departe (prin creier). In acest fel, cu o interventie relativ mica, stimulam un numar foarte mare de nervi sa se regenereze si acesta este in cele din urma motivul pentru care soarecii pot merge din nou. A fost o mare surpriza pentru noi, deoarece nu s-a demonstrat niciodata ca este posibil acest lucru.

Urmatorul pas va fi sa aflam daca acest tratament este eficient si al leziunile mai vechi. Trebuie, de asemenea, sa vedem daca metoda noastra functioneaza si la mamifere mai mari. Ne-am gandit, de exemplu, la porci, caini sau primate. Daca va funcona acolo, ar trebuie sa ne asiguram ca terapia este sigura si pentru oameni. Dar asta va mai dura cu siguranta multi ani", a spus doctorul Dietmar Fischer, pentru Reuters.

Sursa foto: Reuters

Modifică setările cookies