Asta e orasul din Romania care e de doua ori mai MARE decat Bucurestiul! Nici macar n-ai auzit de el!

Asta e orasul din Romania care e de doua ori mai MARE decat Bucurestiul! Nici macar n-ai auzit de el!

Topul celor mai intinse orase din Romania are lideri surpriza!

In Bucuresti traiesc doua milioane de oameni. Capitala e de departe prima la numarul de locuitori, dar nu si la suprafata orasului! Lider in clasament e orasul Brosteni din judetul Suceava! Doar putin peste 5000 de oameni traiesc in Brosteni. Au suficient loc sa se desfasoare. Brosteniul are o suprafata de 594,66 kilometri patrati! In comparatie, Bucurestiul are numai 228 de kilometri patrati si nu prinde top 3! Viseu de Sus (Maramures, 443,06 kilometri patrati) si Sacele (Brasov, 320 de kilometri patrati) vin dupa 'recordul' Brosteniului.

Cele mai mici puncte urbane din Romania: Plopeni (Prahova, 4,73 kilometri patrati), Darabani (Botosani, 3,4 km patrati) si Abrud (Alba, 3,2 km patrati).

Dupa Bucuresti, cele mai populate orase din Romania sunt Cluj-Napoca (324 576 locuitori) si Timisoara (319 279 locuitori).

Brosteniul e mare ca suprafata, dar la fotbal n-o duce bine. Echipa locala, Bistrita, e in liga a 5-a. Cel mai important jucator trecut in ultimii ani pe la echipa: Paul Antoche, care tocmai s-a despartit de Petrolul.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a aflat rezultatul testului pentru Covid-19
BRAT